Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Μεγάλη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Σίδνεϊ – Επτά συλλήψεις υπόπτων που ετοίμαζαν επίθεση

Μια κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση της Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας, είναι από το πρωί της Τετάρτης σε εξέλιξη. Η επιχείρηση, σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οδήγησε σε συλλήψεις επτά νεαρών μετά από επιδρομές 400 αστυνομικών στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ.

Οι συλληφθέντες φαίνεται να συνδέονται με τον 16χρονο δράστη της επίθεσης με μαχαίρι την προηγούμενη εβδομάδα στην περιοχή Wakeley του Σίδνεϊ που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του επισκόπου Εμμάνουελ και τον ελαφρύτερο τραυματισμό άλλων τριών ατόμων.

Η επίθεση αυτή έχει χαρακτηριστεί επίσημα ως τρομοκρατική ενέργεια από τις Αυστραλιανές Αρχές και οι συλλήψεις των νεαρών έγιναν εν μέσω φόβων ότι είναι πιθανή επικείμενη επίθεση.

Ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντέιβιντ Χάντσον, δήλωσε ότι «αναγνωρίστηκαν ορισμένοι συνεργάτες» για τους οποίους «»οι αρχές πίστευαν ότι δικαιολογούσαν περαιτέρω αστυνομική προσοχή και έρευνα.

Ο επίτροπος επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα άτομα αποτελούσαν σημαντική απειλή για τη δημόσια ασφάλεια. Ο κ. Χάντσον τόνισε πως «η έρευνα περιλάμβανε έντονο έλεγχο και παρακολούθηση των ατόμων που στοχοποιήθηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες, η συμπεριφορά των οποίων οδήγησε την αστυνομία να φοβάται ότι θα θα προχωρούσαν σε πράξη βίας με ιδεολογικά κίνητρα».

«Αν διέπρατταν οποιαδήποτε πράξη, δε θα μπορούσαμε να το αποτρέψουμε και πιστεύαμε, μέσω της έρευνας, ότι ήταν πιθανό να ακολουθήσει επίθεση», επεσήμανε.

«Στη υπηρεσιακή σύσκεψη χθες, θεωρήσαμε ότι ο κίνδυνος ήταν πολύ μεγάλος και έπρεπε να ενεργήσουμε αμέσως ώστε να τον αποτρέψουμε», κατέληξε ο Αστυνομικός επίτροπος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Περισσότερες από τις μισές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που σημειώθηκαν πέρυσι στον κόσμο είχαν ως αιτία τους την κλοπή διαπιστευτηρίων, ένα ζήτημα, αυτό της στιβαρότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αναστολή των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με το Ισραήλ θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα καθώς και η...

ΔΙΕΘΝΗ

Η δίκη πυροδότησε μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση σε μια χώρα όπου τουλάχιστον 400 γυναίκες πιστεύεται ότι πεθαίνουν από τέτοια βία...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με κάθε επισημότητα η ΠΑΕ Βόλος μαζί με την ΕΠΣ Θεσσαλίας στηρίζουν την υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ. Αναλυτικά η...