Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Eurovision: Οι πρόβες των Big5 ανέτρεψαν τα δεδομένα – Ποιος θρύλος του διαγωνισμού επιστρέφει στη σκηνή;

Τέσσερα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν μόλις από το πρώτο «Good Evening Europe» που αναμένεται να ακούσουμε από τα χείλη των παρουσιαστριών της φετινής Eurovision. Τα φώτα του Α’ Ημιτελικού θα ανάψουν το βράδυ της Τρίτης (7/5), όπου 16 χώρες θα διεκδικήσουν τα πρώτα 10 χρυσά εισιτήρια για τον Μεγάλο Τελικό της διοργάνωσης.

Σήμερα (Παρασκευή 3/5) και αύριο (Σάββατο 4/5) ολοκληρώνεται ο δεύτερος γύρος των τεχνικών προβών, ενώ την Κυριακή 5/5 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο πλέον event στο Τιρκουάζ Χαλί, όπου οι καλλιτέχνες από τις 37 συμμετέχουσες χώρες θα παρελάσουν, θα φωτογραφηθούν και θα διασκεδάσουν, με την πόλη του Μάλμε να τους καλωσορίζει και επίσημα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της EBU, η λαμπερή εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:30 (CET) και θα είναι διαθέσιμη σε ζωντανή μετάδοση από τα επίσημα κανάλια της Eurovision στο YouTube και το TikTok. Την παρουσίαση του Τιρκουάζ Χαλιού αναλαμβάνουν φέτος οι δημοφιλείς drag queens Elecktra και Tia Kofi.

Το βράδυ της Πέμπτης (2/5) ολοκλήρωσαν την πρώτη τους τεχνική πρόβα οι Big5 (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία) και η οικοδέσποινα Σουηδία, εντυπωσιάζοντας με τις εικόνες που διέρρευσαν στη συνέχεια στο διαδίκτυο.

Με βάση την πορεία των αποδόσεων στους πίνακες των στοιχημάτων αμέσως μετά την πρώτη τους πρόβα, τις εντυπώσεις φαίνεται πως έκλεψαν ο Olly Alexander (Ηνωμένο Βασίλειο), ο οποίος κατάφερε να ξαναμπεί στη 10άδα των προγνωστικών, ο Slimane (Γαλλία) αλλά και η Angelina Mango από την Ιταλία.

Κλείνοντας, μία ακόμη μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε η EBU για το κοινό της φετινής διοργάνωσης, αφού ένας «θρύλος» του διαγωνισμού αναμένεται να επιστρέψει στη σκηνή έπειτα από πάρα πολλά χρόνια. Ο λόγος για τον Johnny Logan, τον πρώτο και μοναδικό άνδρα καλλιτέχνη που κατάφερε να κερδίσει δύο φορές τη Eurovision (1980, 1987), ενώ το 1992 ήταν ο συνθέτης του νικητήριου κομματιού για την Ιρλανδία. Το ρεκόρ ισοφάρισε πέρσι η Loreen με δύο νίκες (2012, 2023) ως η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που κατόρθωσε να κάνει το ίδιο.

Λίγες ημέρες λοιπόν πριν κλείσει τα 70 του χρόνια, ο κορυφαίος ερμηνευτής θα κάνει μία guest εμφάνιση ως interval act στον Α’ Ημιτελικό της Τρίτης (7/5), μεταφέροντας τους νεότερους και παλιότερους Eurofans στα 80’s και τις δύο μπαλάντες που του εξασφάλισαν τη νίκη στον διαγωνισμό.

Υπενθυμίζεται πως ο φετινός 68ος μουσικός διαγωνισμός της Eurovision πραγματοποιείται στις 7 (Α’ Ημιτελικός με τη συμμετοχή της Κύπρου), 9 (Β’ Ημιτελικός με τη συμμετοχή της Ελλάδας) και 11 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός).

Πηγή: zappit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα αντιμετωπίσουν από την 1η Ιουλίου οι επαγγελματίες που δεν θα ενεργοποιήσουν έως τις 30 Ιουνίου το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS....

ΔΙΕΘΝΗ

Αποσβολωμένη παρακολουθεί η διεθνής και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη τον αγώνα που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή ο εν ενεργεία πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ...

LIFESTYLE

Το ατελιέ του άνοιξε ο Βασίλης Ζούλιας και υποδέχθηκε τη Σταματίνα Τσιμτσιλή με την κάμερα του Happy Day. Ο γνωστός σχεδιαστής ξενάγησε στην παρουσιάστρια...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η χορτοφαγική διατροφή, vegetarian και vegan προσφέρει πολλά οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα...