Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικοί αρχηγοί: Πασχαλινή «ανάσα» πριν από την τελική ευθεία των ευρωεκλογών – Τι σηματοδοτεί η επιστροφή τους στην Αθήνα

Με την επιστροφή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη από την Τήνο, στην Αθήνα θα ανοίξει και επίσημα η αυλαία της «γαλάζιας» προεκλογικής εκστρατείας και μετά την επιστροφή του  Στέφανου Κασσελάκη από την Κέρκυρα, κλιμακώνεται η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Οι αργίες του Πάσχα είναι συνεπώς, μια τελευταία ανάσα των πολιτικών αρχηγών, πριν από την τελική ευθεία.

Πού θα κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την οικογένειά του βρίσκεται στην Τήνο, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών στην Αττική και στην περιφέρεια, απευθύνοντας προσκλητήριο συμμετοχής στις ευρωεκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην Κέρκυρα. «Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να κλείσει τα δημόσια πανεπιστήμια στα νησιά ώστε να πάνε σε ιδιωτικές σχολές στα αστικά κέντρα», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος το μεσημέρι επισκέφθηκε το Αχίλλειο πριν παρακολουθήσει την περιφορά του Επιταφίου της Μητρόπολης. Επίσης, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη αλλά και τον Δήμαρχο του νησιού. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα επισκεφτεί τους Παξούς.

«Εντός των τειχών» θα παραμείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απόψε θα παραστεί στην Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Αιγάλεω και το Μ. Σάββατο θα παραστεί στην Ακολουθία της Αναστάσεως στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών. Την Τρίτη του Πάσχα θα επισκεφτεί τη Σέριφο και στη συνέχεια ξεκινά περιοδεία στην Κρήτη.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επέλεξε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λαμία, όπου αναμένεται να κάνει ολιγοήμερες διακοπές.

Στην Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται το Πάσχα ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Στο Κιλκίς ο Δημήτρης Νατσιός και στην Καλαμάτα ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Τo μήνυμα της Σταύρωσης, είναι το μήνυμα της υπέρτατης θυσίας, αλλά και της μηδενικής ανοχής στην αδικία και του αγώνα για Δικαιοσύνη», ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι «η Ανάσταση έρχεται μετά τη Σταύρωση αρκεί να παλέψουμε και να μην παραιτηθούμε».

Αμέσως μετά το Πάσχα η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ -Οι περιοδείες του πρωθυπουργού

Στις περιοδείες του ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει προσκλητήριο στους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στην κάλπη, θέτοντας με μεγαλύτερη ένταση το ευρωπαϊκό και εθνικό διακύβευμα των ευρωεκλογών για «σταθερότητα ή περιπέτειες, συνέχεια στην ανάπτυξη ή νέα πειράματα, μεταρρυθμίσεις ή οπισθοδρόμηση».

«Ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η συνέχεια σε αυτήν την πορεία ανάπτυξης», σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη.

Η προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να είναι εστιασμένη, στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες της τετραετίας 2019-2923 και στις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί μέσα σε αυτούς τους δέκα μήνες από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Σημεία αναφοράς οι μεταρρυθμίσεις του Α΄ Δεκαμήνου

  • Νέος δικαστικός χάρτης
  • Επιστολική ψήφος
  • Μη κρατικά πανεπιστήμια
  • Αντιμετώπιση οπαδικής βίας
  • Καταπολέμηση φοροδιαφυγής
  • Αυξήσεις σε μισθούς & συντάξεις
  • Αλλαγές σε υγεία – Κράτος

Παραλληλα, στην προμετωπίδα θα βρίσκονται η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και η οικονομία καθώς και η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος με επίκεντρο τον κατώτατο μισθό που στο τέλος της τετραετίας αναμένεται στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ

Η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ

Την αλλαγή συσχετισμών και αμφισβήτηση της κυριαρχίας Μητσοτάκη, προτάσει η αξιωματική αντιπολίτευση με ατζέντα την πρόταση 12 σημείων να περιλαμβάνει:

  • ακρίβεια – αισχροκέρδεια
  • έκτακτος φόρος 90% σε υπερκέρδη διυλιστηρίων & τραπεζών
  • επαναφορά 13ου & 14ου μισθού
  • Κράτος Δικαίου
  • Τέμπη – Μάτι
  • Παρακολουθήσεις

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Το ατελιέ του άνοιξε ο Βασίλης Ζούλιας και υποδέχθηκε τη Σταματίνα Τσιμτσιλή με την κάμερα του Happy Day. Ο γνωστός σχεδιαστής ξενάγησε στην παρουσιάστρια...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Sustainable Island Mobility Plan (SIMP) αποτελεί την πρώτη ερευνητική πρωτοβουλία της ομάδας του CIVINET Greece-Cyprus πριν ακόμα ιδρυθεί το ίδιο το δίκτυο με την μορφή...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, με κόμματα και υποψηφίους να τρέχουν στο κυνήγι της ψήφου. Το θέμα της ακρίβειας...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η χορτοφαγική διατροφή, vegetarian και vegan προσφέρει πολλά οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα...