Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο MINI Aceman με 184 και 213 ίππους

Η δημιουργική αξιοποίηση του χώρου επαναπροσδιορίζεται: Η MINI γιορτάζει την πρεμιέρα του πρώτου crossover για την κατηγορία των πολυτελών μικρών αυτοκινήτων. Το νέο μοντέλο είναι αποτέλεσμα μιας σύγχρονης ερμηνείας του βασικού οράματος του εφευρέτη του κλασικού Mini, Sir Άλεκ Ισιγόνη: μέγιστη αξιοποίηση του χώρου με ελάχιστο αποτύπωμα σε συνδυασμό με μια σύγχρονη φιλοσοφία όσον αφορά το σύστημα κίνησης.

Η προοδευτική σχεδίαση του νέου MINI Aceman παρέχει χώρο για πέντε άνετα καθίσματα με το μήκος του οχήματος να είναι κάτι περισσότερο από τέσσερα μέτρα. Με την αρωγή καινοτόμων τεχνολογιών, επιτυγχάνεται μία εμβυθιστική, ψηφιακή εμπειρία στο εσωτερικό, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική κίνηση του MINI Aceman δίνει νέα ώθηση στη χαρακτηριστική go-kart αίσθηση MINI.

Σε συνδυασμό με τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης και την εμβληματική σχεδίαση MINI, οι παραδοσιακές αξίες της μάρκας ανοίγουν τον δρόμο για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Εξωτερικά, το MINI Aceman αποπνέει σπορ ευελιξία και αυτοπεποίθηση. Η αρχιτεκτονική του νέου crossover βασίζεται στη φιλοσοφία ενός αμιγώς ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Με μήκος στα τέσσερα μέτρα, το νέο MINI Aceman διαθέτει πέντε θέσεις και έναν ευέλικτο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα 300 λίτρων, τιμή που μπορεί να αυξηθεί στα 1.005 λίτρα χάρη στις πολυάριθμες δυνατότητες προσαρμογής του. Με προβλεπόμενη αυτονομία έως και 406 χιλιόμετρα* στον κύκλο δοκιμών WLTP, το MINI Aceman είναι άριστα εξοπλισμένο για μετακινήσεις απαλλαγμένες από εκπομπές ρύπων και εκτός των ορίων της πόλης.

Η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία “Charismatic Simplicity” της MINI εκφράζεται ξεκάθαρα στο εσωτερικό. Με την σχεδίαση του εσωτερικού να γίνεται σταθερά πιο απέριττη, το MINI Aceman ακολουθεί το αρχικό όραμα του Sir Άλεκ Ισιγόνη, εφευρέτη του κλασικού Mini. Με το εργονομικό τιμόνι, την κεντρική οθόνη OLED και την αναδιαμορφωμένη μπάρα διακοπτών, που αποτελεί σήμα κατατεθέν του MINI, το cockpit απηχεί τρία βασικά σχεδιαστικά γνωρίσματα του κλασικού Mini.

Με αυτό το σύγχρονο στυλ του ολοκαίνουργιου crossover, η MINI μεταφέρει τώρα την ιστορία της μάρκας στο σήμερα. Η άνεση στα τμήματα της καμπίνας μεταξύ των θυρών, μαζί με την ευρυχωρία στην περιοχή των ώμων και των ποδιών, χαρίζουν στο φωτεινό cockpit μια αίσθηση ελευθερίας και άνεσης, ενώ η πανοραμική γυάλινη οροφή ενισχύει αυτό το αποτέλεσμα παρέχοντας πρόσθετο φως από ψηλά. Στο σκοτάδι, ο κρυφός φωτισμός κατά μήκος του πλαισίου της οροφής δημιουργεί το επιλεγμένο mood φωτισμού στο εσωτερικό.

Η στρογγυλεμένη σχεδίαση του εσωτερικού αντανακλάται περαιτέρω στις καμπύλες επιφάνειες του ταμπλό: η επιφάνεια του τελευταίου καλύπτεται με ένα πλεκτό υλικό στο οποίο το κάτω χρώμα διαφαίνεται μέσα από το πάνω. Αυτό προσδίδει στο εσωτερικό έναν οικείο χαρακτήρα με έντονα τονισμένες χρωματικές αντιθέσεις. Επεκτεινόμενη και στις εσωτερικές επενδύσεις των θυρών, η εύκολη στη συντήρηση και ευέλικτη αυτή δομή είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πολυεστέρα.

Ολοκληρώνοντας τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα στο cockpit, υπάρχουν άνετα καθίσματα, τα οποία προαιρετικά διαθέτουν υφασμάτινη επιφάνεια ή είναι κατασκευασμένα από διάτρητο Vescin. Με καινοτόμες τεχνολογίες, η στρογγυλή οθόνη OLED προσδίδει στο εσωτερικό πρόσθετη ποιότητα σε επίπεδο έκφρασης. Με διάμετρο 240 mm, το κεντρικό όργανο διαθέτει εξαιρετικά επίπεδη σχεδίαση και γυάλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας. Το καινοτόμο MINI Operating System 9 επιτρέπει τον διαισθητικό χειρισμό όλων των λειτουργιών οδήγησης μέσω αφής ή φωνής.

Αποτελώντας το σημείο αναφοράς σε ότι έχει να κάνει με την άνεση και την εμπειρία, η κεντρική μονάδα αλληλεπίδρασης MINI Interaction Unit ελέγχεται με παρόμοιο τρόπο με ένα smartphone. Το MINI Aceman διατίθεται αποκλειστικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, εξασφαλίζοντας μετακινήσεις χωρίς εκπομπές ρύπων. Ο αποδοτικός ηλεκτροκινητήρας εξασφαλίζει τη χαρακτηριστική διασκεδαστική οδήγηση MINI τόσο σε αστικές περιοχές όσο και σε διαδρομές εκτός των ορίων της πόλης.

Κατά το λανσάρισμα στην αγορά, το νέο MINI Aceman θα είναι διαθέσιμο ως MINI Aceman E και με αυξημένη ισχύ ως MINI Aceman SE. Ο ηλεκτροκινητήρας 135 kW/184 hp του MINI Aceman E παράγει ροπή 290 Nm, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από στάση στα 100 km/h σε 7,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 160 km/h. Με ισχύ 160 kW/218 hp, το MINI Aceman SE παράγει ροπή 330 Nm, επιτρέποντας στο όχημα να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 7,1 δευτερόλεπτα, μέχρι την τελική ταχύτητα των 170 km/h.

Με ενεργειακό περιεχόμενο 42,5 kWh, η μπαταρία του MINI Aceman E επιτυγχάνει αυτονομία 310 χιλιομέτρων στον κύκλο δοκιμών WLTP. Η μπαταρία υψηλής τάσης του MINI Aceman SE έχει ενεργειακό περιεχόμενο 54,2 kWh, παρέχοντας αυτονομία 406 χιλιομέτρων σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Το πλαίσιο προσδίδει σπορ χαρακτήρα στο νέο MINI Aceman, ο οποίος αποτυπώνεται επίσης στη χαρακτηριστική για τη μάρκα διασκεδαστική οδήγηση που εξασφαλίζει.

Οι τροχοί με διάμετρο 654 mm ενισχύουν την οπτική παρουσία του οχήματος, αναβαθμίζοντας εξίσου τόσο τη δυναμική συμπεριφορά όσο και την οδηγική άνεση. Το Aceman είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα απόσβεσης που έχει ρυθμιστεί με ακρίβεια σε συνδυασμό με ενισχυμένες αντιστρεπτικές δοκούς, το οποίο βελτιώνει την σαφήνεια και την ακρίβεια του τιμονιού και ταυτόχρονα μειώνει τις κλίσεις του αμαξώματος.

Η δυνατότητα προσαρμογής του συστήματος διεύθυνσης και όλων των συστημάτων ελέγχου οδηγικής ευστάθειας είτε για άνετη είτε για σπορ οδήγηση εγγυάται μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία σε κάθε περίπτωση. Η απόκριση του ηλεκτροκινητήρα στην πίεση του πεντάλ του γκαζιού είναι βελτιστοποιημένη για να προσφέρει ένα σπορ στυλ οδήγησης.

Από την άλλη, η ευέλικτη και δυναμική συμπεριφορά τονίζεται από το άμεσο σύστημα διεύθυνσης, με βήμα κρεμαγιέρας 59,5 mm για μια πλήρη περιστροφή του τιμονιού. Σε συνδυασμό με μια σύντομη και στιβαρή αίσθηση κατά το φρενάρισμα, το σύστημα πέδησης αυξάνει την οδηγική άνεση μέσω της αξιόπιστης σταθεροποίησης του οχήματος. Μαζί με τα πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, οι μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης αυξάνουν την ασφάλεια.

Με τις διαφορετικές ρυθμίσεις που προσφέρουν για την ανάρτηση, τα MINI Experience Modes προορίζονται για μια εξατομικευμένη οδηγική εμπειρία, η οποία μπορεί να ενταθεί ρυθμίζοντας την απόκριση του τιμονιού, καθώς με τα ειδικά βαθμονομημένα όρια παρεμβατικότητας του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης. Η μπαταρία του MINI Aceman μπορεί να φορτιστεί με εναλλασσόμενο ρεύμα με ισχύ έως 11 kW. Η γρήγορη φόρτιση με συνεχές ρεύμα είναι δυνατή στο MINI Aceman E με ισχύ έως 75 kW και στο Aceman SE με έως και 95 kW.


Σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης, η φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80% επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά. Όταν είναι ενεργοποιημένο το MINI Navigation, η μπαταρία υψηλής τάσης μπορεί να ρυθμιστεί εκ των προτέρων στην ιδανική θερμοκρασία για αποτελεσματική φόρτιση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αυτό μειώνει σημαντικά τον χρόνο φόρτισης, ειδικά σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Περισσότερες από τις μισές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που σημειώθηκαν πέρυσι στον κόσμο είχαν ως αιτία τους την κλοπή διαπιστευτηρίων, ένα ζήτημα, αυτό της στιβαρότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αναστολή των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με το Ισραήλ θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα καθώς και η...

ΔΙΕΘΝΗ

Η δίκη πυροδότησε μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση σε μια χώρα όπου τουλάχιστον 400 γυναίκες πιστεύεται ότι πεθαίνουν από τέτοια βία...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με κάθε επισημότητα η ΠΑΕ Βόλος μαζί με την ΕΠΣ Θεσσαλίας στηρίζουν την υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ. Αναλυτικά η...