Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Νέο Ecocar Yudo: Δες γιατί είναι ξεχωριστό το πλέον προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο της ελληνικής αγοράς

Έχει μήκος λίγο πάνω από 4 μέτρα, πλάτος 1,73 μέτρα και ύψος 1,625 μέτρα, με μεταξόνιο 2,48 μέτρα και βάρος 1.310 κιλά. Διαθέτει 5θυρο αμάξωμα και είναι 5θέσιο, με χώρο αποσκευών 310 λίτρων, τροχούς 17 ιντσών, ενώ τα πίσω καθίσματα αναδιπλώνονται σε αναλογία 40/60. H απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι 16,5 εκατοστά και του προσδίδει χαρακτηριστικά crossover.

Το Yudo διαθέτει αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και απλά πίσω, ABS, ΕBD, ηλεκτρικό χειρόφρενο, βάσεις στήριξης παιδικού καθίσματος isofix, αερόσακους οδηγού και συνοδηγού, καθώς και ανάρτηση με γόνατα McPherson εμπρός και σφαιρικούς συνδέσμους πίσω. Στο εσωτερικό του, δεσπόζει η κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών, ενώ ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών είναι και πίσω από το τιμόνι σε ρόλο πίνακα οργάνων.

Ο επεξεργαστής του infotainment είναι ο 8πύρηνος Spandragon της Qualcomm, με 3GB RAM και 32GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. Στην καμπίνα του Yudo, τα δερμάτινα καθίσματα και η ανάλογη επένδυση στο τιμόνι και στο ταμπλό, κάνουν τη μεγάλη διαφορά τονίζοντας και το πολυτελές προφίλ του αυτοκινήτου, ενώ ο εσωτερικός φωτισμός ρυθμίζεται μεταξύ 256 χρωμάτων.

Στον εξοπλισμό του Yodo, περιλαμβάνεται Adaptive Cruise Control, είσοδος στο αυτοκίνητο χωρίς τη χρήση κλειδιού, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι καθρέπτες, Auto Hold, LED προβολείς και φλας με λειτουργία follow me home, μεταξύ άλλων. Το Ecocar Yudo διαθέτει μπαταρία LFP, η οποία έχει χωρητικότητα 41,7 KWh και προσφέρει αυτονομία έως 320 χιλιόμετρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Yudo αποδίδει 94 ίππους και ροπή 165 Nm και έτσι, από στάση έως τα 50 χλμ./ώρα, η επιτάχυνση διαρκεί 4,5 δευτερόλεπτα, προκειμένου να μπορεί να ακολουθήσει τη ροή της κίνησης από φανάρι σε φανάρι. Η τελική ταχύτητα του Yudo είναι περιορισμένη στα 130 χλμ./ώρα, προς όφελος της αυτονομίας.

Σε ότι αφορά στη φόρτιση, το Yudo μέσω AC φορτιστή χρειάζεται περίπου 7,5 ώρες για να φτάσει στο 100%, ενώ υποστηρίζεται και ταχεία φόρτιση DC, όπου 45 λεπτά αρκούν για την πλήρωση από 10 σε 80%. Το Ecocar Yudo είναι διαθέσιμο στα χρώματα Galactic Grey, Moon White, Sky Blue και Plum Blossom Pink. Με λιανική τιμή €26.900 και επιδότηση σχεδόν €6.500, το νέο Ecocar Yudo “έρχεται” κοντά στο άτυπο όριο των 20.000 ευρώ και είναι μια από τις πλέον συμφέρουσες ηλεκτρικές προτάσεις της αγοράς.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Περισσότερες από τις μισές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που σημειώθηκαν πέρυσι στον κόσμο είχαν ως αιτία τους την κλοπή διαπιστευτηρίων, ένα ζήτημα, αυτό της στιβαρότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αναστολή των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με το Ισραήλ θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα καθώς και η...

ΔΙΕΘΝΗ

Η δίκη πυροδότησε μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση σε μια χώρα όπου τουλάχιστον 400 γυναίκες πιστεύεται ότι πεθαίνουν από τέτοια βία...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με κάθε επισημότητα η ΠΑΕ Βόλος μαζί με την ΕΠΣ Θεσσαλίας στηρίζουν την υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ. Αναλυτικά η...