Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Αυτά είναι τα 5 καινούργια μικρά μοντέλα που έρχονται σύντομα και αξίζει να περιμένεις

Μέσα στο έτος που διανύουμε περιμένουμε να δούμε πολλά και ενδιαφέροντα νέα μοντέλα από τις περισσότερες εταιρείες. Υπάρχει ένα “κύμα ανανέωσης” σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις κατηγορίες, με τη διαφορά πως για τη δική μας αγορά, η μικρότερη κατηγορία είναι πολύ σημαντική και έχει “ειδικό βάρος”. Συνεπώς, τα μοντέλα που περιμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες και ανήκουν στη μικρή κατηγορία, είναι ιδιαίτερα σημαντικά- και τα πέντε που έχουμε ξεχωρίσει, θα παίξουν πολύ σπουδαίο ρόλο.

1. Fiat Panda EV

Η ιστορία της Fiat είναι γεμάτη από επιτυχημένα μικρά μοντέλα, κατά συνέπεια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να περιμένουμε το μοντέλο με το οποίο η Ιταλική εταιρεία “οραματίζεται” το μέλλον στην κατηγορία. Οι πρώτες πληροφορίες για την επόμενη γενιά του Panda, κάνουν λόγο για ένα πολύ ικανό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με το οποίο η Fiat θα ξαναχτυπήσει την πόρτα της κορυφής στις πωλήσεις. Σημαντικό ρόλο σε αυτό, θα παίξει και προσιτή τιμή αγοράς του, που υπολογίζεται κοντά στο άτυπο όριο των 20 χιλιάδων ευρώ και θα το κάνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Τα πλήρη αποκαλυπτήρια του μοντέλου αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι, οπότε και θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε.

2. Mercedes-Benz A-City

H Mercedes-Benz ετοιμάζει μια πρόταση που θα είναι η μικρότερη στη γκάμα και προφανώς θα τοποθετείται κάτω από την A-Class. Κάπως έτσι προκύπτει και το όνομα “A-City” μια και το μικρότερο αυτοκίνητο της εταιρείας θα έχει πολλά κοινά μηχανικά μέρη με την αμέσως μεγαλύτερη πρόταση της Γερμανικής εταιρείας. Όπως και στην περίπτωση της A-Class, έτσι και στην A-City, θα υπάρξει και crossover εκδοχή -αντίστοιχη της GLA- η οποία θα ονομάζεται A-Adventure. η λογική της διατήρησης του μεγέθους στα όρια της μικρής κατηγορίας, θα αντανακλά και στην τιμή αγοράς του μοντέλου- που θα έχει σημαντική διαφορά από τη βασική A-Class.

3. Mini 3d

Το τρίθυρο Mini είναι αρχικά λανσαριστεί ως αμιγώς ηλεκτρικό αλλά στην πορεία, προστέθηκαν και δύο θερμικές εκδόσεις, οι Cooper και Cooper S. Για όσους δεν θέλουν να μπουν στην κουλτούρα των αμιγώς ηλεκτρικών, η Mini φροντίζει να προσφέρει τα βενζινοκίνητα με ορισμένες διαφορές στη μάσκα αλλά πανομοιότυπο εσωτερικό, κορωνίδα του οποίου είναι η εντυπωσιακή στρογγυλή οθόνη OLED στο κέντρο του ταμπλό. Ο κινητήρας κάτω από το εμπρός καπό, είναι ο τρικύλινδρος 1,5 TwinPower Turbo με απόδοση 156 ίππων στη βασική εκδοχή του μοντέλου, που θα κοστολογείται από 25.550 ευρώ.

4. Renault 5 EV

Οι πρώτες εικόνες του μοντέλου με το οποίο η Renault αναβιώνει το θρυλικό “5άρι”, μας δείχνουν πως το μοντέλο παραγωγής είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το πρωτότυπο του 2021- και αυτό φυσικά, είναι ιδιαίτερα θετικό μια και το πνεύμα του ένδοξου προγόνου διατηρείται στο ακέραιο. Όπως και σε άλλες προαναφερθείσες και μη περιπτώσεις, έτσι και εδώ, το κοστολόγιο που πρέπει να υπολογίζει κανείς είναι κοντά στις 25.000 ευρώ. Σε ότι αφορά το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο, θα υπάρχουν δύο εκδόσεις απόδοσης με 120 και 150 ίππους, που προφανώς δεν θα έχουν στο στόχαστρο τις κορυφαίες επιδόσεις στο δρόμο αλλά κυρίως την αυξημένη αυτονομία.

5. Suzuki Swift

Η τέταρτη γενιά του ιδιαίτερα δημοφιλούς στη χώρα μας μικρού μοντέλου της Suzuki, είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελίες, με τιμή εκκίνησης τα 18.450 ευρώ. Το μοντέλο έχει επαναπροσδιορισμένη αισθητική, κρατώντας τη βασική γραμμή που έχει παίξει το ρόλο της στη δημοτικότητά του, αναλλοίωτη. Σημαντικά αναβαθμισμένη είναι η σχεδίαση και της καμπίνας, στην οποία βλέπουμε ότι πιο σύγχρονο έχει να δείξει η Ιαπωνική εταιρεία, η οποία έχει “προικίσει” το νέο Swift με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε εξοπλισμό ασφάλειας, τόσο παθητικής, όσο και ενεργητικής. Κάτω από το καπό του φιλοξενεί την ήπια υβριδική μονάδα ισχύος που έχει στον πυρήνα της τον κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων, με απόδοση 82 ίππους.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Περισσότερες από τις μισές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που σημειώθηκαν πέρυσι στον κόσμο είχαν ως αιτία τους την κλοπή διαπιστευτηρίων, ένα ζήτημα, αυτό της στιβαρότητάς...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αναστολή των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με το Ισραήλ θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα καθώς και η...

ΔΙΕΘΝΗ

Η δίκη πυροδότησε μια ευρεία συζήτηση σχετικά με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση σε μια χώρα όπου τουλάχιστον 400 γυναίκες πιστεύεται ότι πεθαίνουν από τέτοια βία...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με κάθε επισημότητα η ΠΑΕ Βόλος μαζί με την ΕΠΣ Θεσσαλίας στηρίζουν την υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ. Αναλυτικά η...