Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά», λέει ο Στ. Κασσελάκης – Συνεχίζει την περιοδεία του στο Αιγαίο

«Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά», επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Αστυπάλαια, όπου περιοδεύει στα νησιά του Αιγαίου. Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την ακρίβεια, τονίζοντας πως από τα βασικά προβλήματα για την ελληνική κοινωνία είναι οι Συγκοινωνίες, η Παιδεία και η Υγεία.

Τήλο, Νίσυρο, Κω επισκέπτεται ο πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζοντας την περιοδεία του στο Αιγαίο. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο OPEN εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρωτιά στις ευρωεκλογές, ζητώντας εκ νέου εθνικές εκλογές. «Η θεση της αξιωματικής είναι να κερδίσει, άρα η αξιωματική αντιπολίτευση διεκδικεί την πρωτιά. (…) Θα ήταν καλό να ξαναζυγιστούμε, βλέπω ένα ρεύμα, και πάνω από 20%. (…) Η αλαζονεία πρέπει να σταματήσει. Μακάρι να πάμε σε εθνικές εκλογές».

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια, λόγω συμφερόντων που την στηρίζουν όπως είπε. «Η κυβέρνηση έλεγε ότι ηταν εισαγόμενη. (…) Έλεγε ψέματα, υπάρχει ένα σύστημα προπαγάνδας. (…) Η ΝΔ δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια γιατί υπάρχουν συμφέροντα που στηρίζουν τη δομή της» είπε ο κ. Κασσελάκης.

Το πιο έντονο πρόβλημα στα νησιά όπως έχει διαπιστώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η υποστέλεχωση των νοσοκομείων. Κατηγόρησε την ΝΔ ότι ντε φτάκτο προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Την ίδια ώρα, μια αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δαπάνες στην υγεία επί του ΑΕΠ προκάλεσε πολιτική αντιπαράθεση.

«Κύριε πρόεδρε διαβάζω εδώ στα στατιστικά ότι αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση στην Υγεία είναι στο 6%. Εσείς μου είπατε 5% θέλετε να φτάσει» είπε δημοσιογράφος στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος απάντησε: «Είπα τουλάχιστον 5%. Και όπως σας είπα, εξαρτάται τι χρηματοδότηση είναι. Πώς την αξιοποιείς. Μακάρι να είναι και 7% και 8% και αυτό να δημιουργήσει μια αποκεντρωμένη ανάπτυξη. Αυτό είναι το βασικό. Λοιπόν, ένα 7% στην Παιδεία, παραδείγματος χάριν, στη δημόσια Παιδεία, είναι ένας αυτονόητος στόχος».

«Ο κ. Κασσελάκης μάς πληροφόρησε σήμερα ότι στόχος του είναι να… μειώσει τις δαπάνες για την Υγεία. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, οι δαπάνες για την Υγεία πρέπει να ανέρχονται σε ποσοστό «τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ». Πληροφορούμε λοιπόν τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι σήμερα οι δαπάνες για την Υγεία, είναι περίπου στο 5,8% του ΑΕΠ με αυξητικές τάσεις» ανέφερε ο Νίκος Ρωμανός, o εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

To ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε: «Τα διαπιστευτήρια των κ.κ. Μητσοτάκη και Κασσελάκη στο κοινωνικό κράτος, είναι διαπιστευτήρια αποτυχίας».

«Για ακόμη μια φορά, ο κ. Κασσελάκης επιβεβαίωσε πως, αν δεν υπήρχε, τότε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρουν» τόνισε το ΚΚΕ.

Με ανακοίνωση η Νέα Αριστερά ανέφερε: «Είναι προφανές πως δεν έχει ιδέα σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η δημόσια υγεία από τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη».

Διάλογος στα social media

«Μιλάω ρητά για επένδυση, όχι διατήρηση του σημερινού ποσοστού. Αυτό καλύπτεται εν μέρει από την αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία στο 7,5%, σύμφωνα με το πάγιο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και εν μέρει από την ανακατεύθυνση των χρημάτων του Ταμείου Ανάπτυξης, όπου η ΝΔ έχει εντάξει μόνο… ελαιοχρωματισμούς νοσοκομείων!» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα social media.

«Είμαι μια μικρή επιχείρηση και θέλω τρεις λόγους για να σε ψηφίσω» ρώτησε κάποιος χρήστης του διαδικτύου τον Στ. Κασσελάκη σε διάλογο που είχε ανοίξει μαζί του.

«Πρώτον, για μικρές επιχειρήσεις με κέρδος μέχρι 220.000 ευρώ που είστε 97% των επιχειρηματιών που μας ακούν, θα μειώσουμε το φόρο εισοδήματος στις επιχειρήσεις αυτές από 22, στο 17%. Νούμερο 2 καταργούμε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος. Τρίτον θα έχεις μια πολύ πιο γρήγορη μεταχείριση εάν έχεις μια υπόθεση στα δικαστήρια της χώρας» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη θα συνεχιστεί μέχρι την Μεγάλη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αναστολή των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με το Ισραήλ θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστεί μια μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα καθώς και η...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Περισσότερες από τις μισές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που σημειώθηκαν πέρυσι στον κόσμο είχαν ως αιτία τους την κλοπή διαπιστευτηρίων, ένα ζήτημα, αυτό της στιβαρότητάς...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με κάθε επισημότητα η ΠΑΕ Βόλος μαζί με την ΕΠΣ Θεσσαλίας στηρίζουν την υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση για την προεδρία της ΕΠΟ. Αναλυτικά η...

LIFESTYLE

Στην κάμερα του MAD και το ειδικό πρόγραμμα «MAD Questions – The Elections Edition» μίλησε η Νόνη Δούνια. Το γνωστό πρώην μοντέλο και υποψήφια...