Connect with us

Hi, what are you looking for?

LIFESTYLE

Χάρι: Η πρώτη πριγκιπική εμφάνιση μετά την στέψη του Καρόλου

Ο πρίγκιπας Χάρι φόρεσε τα μετάλλιά του για ένα βίντεο το οποίο τραβήχτηκε στην πίσω πόρτα της έπαυλής του στο Μοντεσίτο για να απονείμει το βραβείο του Στρατιώτη της Χρονιάς σε μια ιατρό μάχης των ΗΠΑ.

Σε μια «ειδική παρουσίαση» του βραβείου, ο Δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στη «φίλη» του Λοχία, Ελίζαμπεθ Μαρκς – την οποία περιέγραψε ως «φάρο έμπνευσης». Η τέσσερις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης των Αγώνων Invictus και κάτοχος πέντε παραολυμπιακών Ολυμπιακών Αγώνων, υπέστη αμφίπλευρους τραυματισμούς στο ισχίο ενώ πολεμούσε στο Ιράκ το 2010, αφού εντάχθηκε σε ηλικία μόλις 17 ετών.

Μιλώντας σε βίντεο, ο πρίγκιπας Χάρι ανέφερε: «Γνώρισα για πρώτη φορά τη Λοχία, Ελίζαμπεθ Μαρκς στους Αγώνες Invictus στο Ορλάντο το 2016, όπου της απένειμα όχι ένα, αλλά τέσσερα χρυσά μετάλλια που είχε κερδίσει στην κολύμβηση.

Για μένα, είναι η επιτομή του θάρρους, της ανθεκτικότητας και της αποφασιστικότητας που αντιπροσωπεύεται σε όλη την κοινότητα των υπηρεσιών μας. Και αυτό δεν οφείλεται μόνο στις κολυμβητικές της ικανότητες.

Η Έλι ξεπέρασε με θάρρος κάθε εμπόδιο. Έχει μετατρέψει τον πόνο της σε σκοπό, δείχνοντας στους άλλους ότι το αδύνατο είναι πράγματι δυνατό».

Και πρόσθεσε: «Παρά τους τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια της αποστολής της ως ιατρικής βοηθός στο Ιράκ έχει επιμείνει ακούραστα, και έγινε η πρώτη γυναίκα στο πρόγραμμα αθλητών παγκόσμιας κλάσης του Στρατού καθώς και η πρώτη κολυμβητής που είχε δει ποτέ το πρόγραμμα.

Πήγε επίσης την ανάρρωσή της ένα βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας τις εμπειρίες και τα επιτεύγματά της για να εμπνεύσει και να βοηθήσει άλλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Για τις φωτογραφίες από την προσωπική της ζωή που ανεβάζει η Ελένη Μενεγάκη στο Instagram μιλούσαν σήμερα στον αέρα του Happy Day. Ο Δημήτρης...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, έτυχε θερμής υποδοχής την Τετάρτη 8 Μαΐου στην Άρτα, όπου συνομίλησε με φορείς, καταστηματάρχες και...

ΕΛΛΑΔΑ

Ιπτάμενο έγινε ανοιχτά της Κύμης το πλοίο «Αχιλλέας» που εκτελούσε τη γραμμή Σκύρος-Κύμη-Σκύρος σε μια εικόνα που έχει καταγραφεί αρκετές φορές σε πλοία στη...

LIFESTYLE

Βασιλικό σνομπάρισμα του Καρόλου στον πρίγκιπα Χάρι, με τον βασιλιά να αρνείται να συναντήσει τον μικρό του γιο. Κι αυτό δεν ήταν το μόνο...