Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας & Ασφαλείας “DEFEA 2021” από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

Η παρουσία εταιρειών από 21 χώρες στην εφετινή διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2021 αποτελεί «εγγύηση» για αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες για παραγωγικές συνεργασίες ελληνικών και ξένων εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κηρύσσοντας τα εγκαίνια της έκθεσης, σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo» στα Σπάτα.

Η DEFEA 2021 διοργανώνεται με τη συνεργασία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ). Συνολικά, 315 εταιρείες αμυντικής τεχνολογίας, οπλικών συστημάτων και άλλων αμυντικών κλάδων εκθέτουν τα προϊόντα τους.

Σκοπός, όπως ανέφερε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, είναι να «αναδειχθούν οι σημαντικές δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας» και να προκύψουν συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε «σύγχρονες λύσεις και τεχνολογικές εξελίξεις».

«Στην DEFEA», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, «εκτίθεται ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η παγκόσμια αγορά στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας», ενώ υπογράμμισε ότι «η φετινή DEFEA θα αποτελέσει εφαλτήριο για μια νέα εποχή για την ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Η Ελλάδα, συνέχισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «εκσυγχρονίζει το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων για να θωρακιστεί απέναντι σε κάθε πρόκληση και απειλή ασφαλείας και να επιτελεί το ρόλο της ως πυλώνας σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

Μιλώντας για την DEFEA 2021, ο πρόεδρος του ΣΕΚΠΥ, Τάσος Ροζολής, υπογράμμισε ότι «σηματοδοτεί την επιστροφή της Ελλάδας και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος». «Φιλοδοξία μας», είπε, «είναι να βρούμε ευκαιρίες συνεργασίας ανάμεσα σε εγχώριες και ξένες εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας», ενώ, μιλώντας για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ότι «ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις σημαίνει αποτροπή του πολέμου και διατήρηση της ειρήνης».

Μετά τα εγκαίνια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας περιηγήθηκε στους χώρους της έκθεσης. Είδε από κοντά τα περισσότερα περίπτερα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλά στελέχη εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Εξάλλου, είχε και τη δυνατότητα να περιηγηθεί, συνοδευόμενος από τον Κύπριο υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη, στο περίπτερο με τις κυπριακές εταιρείες αμυντικής τεχνολογίας και εξοπλισμού.

Πάιατ-Παναγιωτόπουλος εγκαινίασαν το περίπτερο του Ελληνο-αμερικανικού Επιμελητηρίου στην DEFEA 2021

Στη συνέχεια, ο Ν. Παναγιωτόπουλος μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, εγκαινίασαν το περίπτερο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, όπου φιλοξενούνται 30 αμερικανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, της αμυντικής τεχνολογίας και των αμυντικών συστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Γυναικεία υπόθεση ήταν αυτή την εβδομάδα η αποχώρηση στο Survivor. Κάτι που πραγματοποιήθηκε στο νέο επεισόδιο που ήρθε το βράδυ της Τετάρτης στους τηλεοπτικούς...

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμό στην Αστυνομία προκάλεσαν οι ταυτόχρονοι εμπρησμοί, που εκδηλώθηκαν σε σταθμευμένα οχήματα και σε κάδους απορριμμάτων, λίγο μετά τις 8 το πρωί, στην ευρύτερη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από το 90% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στις μεταφορές δεν προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο παραμένει ο στόχος της...

ΕΛΛΑΔΑ

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιχείρηση καθαρισμού των ονομάτων των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος,...