Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της αποπομπής του Δ. Παπανώτα και οι αντιδράσεις

Εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπανώτα, λόγω των δηλώσεών του για την έμφυλη βία. Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις εντός και εκτός κόμματος με πιο ηχηρή αυτή της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου, που είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. Αντικείμενο αντιπαράθεσης, όμως, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ παραμένει και η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη ότι δεν χαρίζει στην Δεξιά την Πατρίδα, τη Θρησκεία και την Οικογένεια. Η Νέα Δημοκρατία τον κατηγορεί για υποκρισία, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρεται με σκωπτικό τρόπο σε αυτά που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ για τη βάπτισή του.

Έντονες ήταν οι πιέσεις προς την Κουμουνδούρου αναφορικά με τις δηλώσεις Παπανώτα και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, ο κ. Κασσελάκης αποφάσισε να δώσει ο ίδιος λύση στο θέμα με την αποπομπή του Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγώντας την παρέμβασή του ο κ. Κασελάκης με την κίνησή του, είπε ότι το έκανε για να μη φορτώσει ευθύνες σε άλλους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του την κίνηση έδειξε ότι σε θέματα δικαιωμάτων και ισότητας δεν μπαίνει σε διαπραγματεύσεις.

Στην αντεπίθεση περνά και καλεί με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Κυριαζίδη, για ομοφοβικές δηλώσεις που έκανε προ ημερών σε βάρος του κυρίου Κασσελάκη.

Έχουν περάσει περίπου πέντα 24ωρα από τις δηλώσεις που έχει κάνει ο κ. Κυριαζίδης και δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Φαίνεται ότι υιοθετεί αυτές τις δηλώσεις, λένε από την Κουμουνδούρου, ο Πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ταυτόχρονα στο στόχαστρο και το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, διότι, όπως λένε, ενώ άσκησε κριτική στις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Παπανώτας, δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία για τις χυδαίες, όπως τις χαρακτηρίζουν, δηλώσεις του κ. Κυριαζίδη και τη στάση του κ. Μητσοτάκη.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης κρατάει «κλειστά τα χαρτιά του», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του ΕΡΤNews Γιάννης Φασουλά.

Νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην εξαίρεση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν παλαιότερες δηλώσεις του για τις κακοποιημένες γυναίκες.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα, ανάφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία επίσης περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καλέσει την Κουμουνδούρου να πάρει θέση. «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε εκτός ψηφοδελτίων τον Δημήτρη Παπανώτα, παρά τις εξηγήσεις, που εκείνος επιχείρησε να δώσει. Ο πρώην υποψήφιος άφησε αιχμές για την στάση της Κουμουνδούρου. «Είχα μιλήσει χθες με υψηλά ιστάμενους του ΣΥΡΙΖΑ και μου είχαν πει ότι είναι στο πλευρό μου» είπε ο κ. Παπανώτας.

Καταδικαστέες οι δηλώσεις Παπανώτα, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνει για αμετάκλητα καταδικασμένα μέλη του. «Είναι καταδικαστέεες οι δηλώσεις του κ. Παπανώτα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Παπανώτας όταν στο κόμμα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί».

Πηγές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέφεραν: «Προκαλεί εντύπωση πως μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα metoo, και ο Δημήτρης Παπανώτας που συμμερίζεται την άποψη πως “αν μια γυναίκα πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και κάθεται και το ανέχεται, πρόβλημα της“».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι Χούθι όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διοίκηση (U.S....

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το VAR βρίσκεται συνεχώς στο επίκεντρο της διαμάχης στα πρωταθλήματα όπου έχει εισαχθεί, με παράπονα που κυμαίνονται από την εκτενή ανάλυση των φάσεων, με...

LIFESTYLE

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε στην κάμερα του Πρωινό για τα ρούχα που θα φορέσει η Μαρίνα Σάττι στη σκηνή της Eurovision και τις στυλιστικές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδια των υπουργείων Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Παιδείας, Δικαιοσύνης, Επικρατείας, Πολιτισμού, Εθνικής Οικονομίας, Ενέργειας και Ανάπτυξης, παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν σήμερα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού...