Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Το ΔΝΤ προβλέπει ότι τα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από την ευρωζώνη

Η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται, ενώ ο πληθωρισμός σταδιακά επανέρχεται στο στόχο του 2% , δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης.

Στις Βρυξέλες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλτ Τουσκ και την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα και συζήτησαν για τα θέματα τις συνόδου και τις ευρωεκλογές.

Για τη Μέση Ανατολή ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του εξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης που δέχθηκε το Ισραήλ από το Ιράν και επεσήμανε ότι την καταδίκη αυτή συνοδεύει η παρότρυνση όλων των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας προκειμένου η κρίση αυτή να εκτονωθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση στον Λίβανο, που επηρεάζει και την Κύπρο, καθώς έχουμε δει σημαντικές προσφυγικές ροές από τον Λίβανο στην Κύπρο. Σχετικά με το ζήτημα της Τουρκίας δήλωσε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι υπάρχει ρητή αναφορά, η οποία συνδέει την πρόοδο των Ευρωτουρκικών σχέσεων και με την πρόοδο που μπορεί να γίνει στο ζήτημα του Κυπριακού.

Διαθέσιμη είναι από σήμερα στο gov.gr η νέα πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες. Οι μητέρες που το δικαιούνται είναι όσες έχουν γεννήσει από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2023 και μετά.

Στις 29 Απριλίου κλείνει το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής αιτήσεων για την επιστολική ψήφο, ήδη 95.000 Έλληνες από 115 διαφορετικές χώρες έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν επιστολικά.

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Υγείας για την παραχώρηση έκτασης 150 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου Α’, με σκοπό την κατασκευή του νέου Ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Το ΔΝΤ προβλέπει ότι τα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς από την ευρωζώνη. Η ανεργία θα συνεχίσει να μειώνεται, ενώ ο πληθωρισμός σταδιακά επανέρχεται στο στόχο του 2%.

Υπεγράφη την Τρίτη η σύμβαση υλοποίησης για έργα στο αρδευτικό δίκτυο Νιγρίτας Σερρών, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή του έργου θα έχει διάρκεια 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ η χρηματοδότηση πραγματοποιείται από Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο αγροτικής ανάπτυξης και εθνικούς πόρους.

Ο αναπληρωτής υπουργός εθνικής οικονομίας και οικονομικών Ν. Παπαθανάσης υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το τέταρτο αίτημα πληρωμής ύψους 2,3 δισ. ευρώ για το δανειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΔΕΔΥ προετοιμάζεται για την 24ωρη πανελλαδική απεργία στο δημόσιο τομέα στις 21 Μαΐου. Όπως αναφέρει αυτή γίνεται: «ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των...

LIFESTYLE

“Στα 30 μου χρόνια έπαθα κρίση ηλικίας. Σκεφτόμουν τι έχω κάνει και ποιο θα είναι το μέλλον μου” ανέφερε ο Τάσος Γιαννόπουλος. Ο Τάσος...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Το νέο πρόγραμμα τηλεματικής της Webfleet έφτασε και στην Ελλάδα. Η Elastrak ανέλαβε την αποκλειστική αντιπροσωπεία της Webfleet, εταιρίας του ομίλου Bridgestone, η οποία...

LIFESTYLE

“Γνωριστήκαμε μέσω της δουλειάς”. Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον ήταν στο ξεκίνημα της εβδομάδας η Έλενα Τσαγκρινού. Η δημοφιλής τραγουδίστρια αναφέρθηκε στην εγκυμοσύνη...