Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τα μηνύματα της κάλπης αποκωδικοποιούν τα κομματικά επιτελεία

Τα μηνύματα της κάλπης επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν στα κομματικά επιτελεία. Η ΝΔ θεωρεί ότι η πολιτική κυριαρχία της αποτυπώθηκε στον πρώτο γύρο, προβληματίζεται όμως για την απώλεια των δύο μεγάλων δήμων. Πανηγυρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας τη σημασία των συνεργασιών για την ανατροπή του σκηνικού.

Οι μεγάλες ανατροπές της δεύτερης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, προκαλούν αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι έλαβε το μήνυμα της κάλπης, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους από το αποτέλεσμα.

ΝΔ: Λάβαμε το μήνυμα, αλλά μετράμε και τους δύο γύρους

Δεν πανηγυρίζουμε, αλλά και δεν μηδενίζουμε, είναι το σχόλιο της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

«Εισπράττουμε τα μηνύματα του συνόλου των εκλογών και στους δύο γύρους. Και εάν θυμάστε ενώ υπήρχε η διατύπωση της έκφρασης “πολιτική κυριαρχία” μετά τον πρώτο γύρο, είχαμε πει και ο πρωθυπουργός το είπε «εμείς δεν πιστεύουμε στη λέξη κυριαρχία, πιστεύουμε στη λέξη εμπιστοσύνη”, η οποία έχει χτιστεί σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες, σε μια περίοδο εισαγόμενων κρίσεων και κρίνεται καθημερινά » ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για δυσκολη περίοδο και τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά σταθερά στην υλοποίηση του προγράμματος της.

«Δεν μπορεί να μην έχει ένα πολιτικό αποτύπωμα ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι που περάσαμε και ένας πολύ δύσκολος Σεπτέμβρης. Σημασία έχει πως εμείς ανταποκρινόμαστε στους πολίτες. Με σοβαρότητα και με σχέδιο ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολίτες έβγαλαν “κίτρινη κάρτα” στην κυβέρνηση

Οι πολίτες έβγαλαν κίτρινη κάρτα στην ΝΔ, αναφέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ.

« Το πολιτικό πρόταγμα της χθεσινής ημέρας είναι ξεκάθαρη κίτρινη κάρτα προς την κυβέρνηση και μια νίκη του προοδευτικού κόσμου» είπε στην ΕΡΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης.

ΠΑΣΟΚ: Πρόκεται για μεγάλη ήττα της κυβέρνησης

Για μεγάλη ήττα της κυβέρνησης κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ. «Χθες προφανώς ήταν μια μεγάλη ημέρα για μας, για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μια πολύ μεγάλη νίκη πολλών συνδυασμών και υποψηφίων που έφεραν ένα αισιόδοξο μήνυμα» δήλωσε στην ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος.

Η νίκη του Χάρη Δούκα στην Αθήνα φέρνει στο προσκήνιο την συζήτηση για μελλοντικές συνεργασίες των δύο κομμάτων.

«Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να το σχολιάσει αυτό. Δεν μας αφορά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ενισχυμένο βγαίνει από την κάλπη το ΚΚΕ

Ενισχυμένο βγαίνει από την κάλπη το ΚΚΕ. «Πιστεύουμε οτι ο λαός έχει κάνει ένα βήμα, αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης το οποίο ενισχύθηκε και τώρα» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσιώτης.

Η ΝΔ με ευκολία βαπτίζει το κρέας ψάρι και την ήττα νικηφόρο αποτέλεσμα, σχολιάζει η « Ελληνική Λύση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula E υποσχέθηκε να πληρώσει 250.000 δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, εάν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull δεν καταφέρει να...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλύτερη ταινία από τις «Υπέροχες Μέρες» του Βιμ Βέντερς δεν θα δείτε αυτή την εβδομάδα. Μόλις 7 μέρες μετά την επίσης μοναδική Ιαπωνική ταινία...

LIFESTYLE

“Σκέφτηκα ότι δεν θα είχαμε καλή εξέλιξη” εξομολογήθηκε, επίσης, ο Άλκης Παναγιωτίδης στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη. Σε μια επιλεκτική πια τηλεοπτική του εμφάνιση,...