Connect with us

Hi, what are you looking for?

FAKE NEWS

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news για το εμβόλιο – Δημόσιο αγαθό και πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τα fake news που διακινούνται για το εμβόλιο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού επιχειρεί να καταρρίψει η Νέα Δημοκρατία με το Παρατηρητήριο που εκδίδει το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Στο σημείωμα το κυβερνών κόμμα σημειώνει πως «από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, τα τρολ και τα παπαγαλάκια του έσπασαν ακόμα ένα ατομικό ρεκόρ αυτογελοιοποίησης προσπαθώντας να χτίσουν το νέο fake αφήγημα που γέμισε και το πρωτοσέλιδο της Αυγής σήμερα: Ό,τι δήθεν το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε την πρόταση Τσίπρα «να αντιμετωπιστούν τα εμβόλια για τον Covid ως δημόσιο αγαθό» και απέρριψε την πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όλα ξεκίνησαν από την σχετική ανακοίνωση του κ. Κατρούγκαλου και μετά μπήκε στο χορό όλο το σύστημα της Κουμουνδούρου».

Πράλληλα σημειώνεται ότι στις 27 Ιουνίου 2020, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Παγκόσμια Σύνοδο για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τόνισε ότι «το εμβόλιο κατά της Covid-19, όταν αναπτυχθεί, θα πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό το οποίο θα διανεμηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, δίχως να εργαλειοποιηθεί στο όνομα του κέρδους».

Ολόκληρο το σημείωμα του γραφείου Τύπου της ΝΔ:

Από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, τα τρολ και τα παπαγαλάκια του έσπασαν ακόμα ένα ατομικό ρεκόρ αυτογελοιοποίησης προσπαθώντας να χτίσουν το νέο fake αφήγημα που γέμισε και το πρωτοσέλιδο της Αυγής σήμερα: Ό,τι δήθεν το Συμβούλιο της Ευρώπης υιοθέτησε την πρόταση Τσίπρα «να αντιμετωπιστούν τα εμβόλια για τον Covid ως δημόσιο αγαθό» και απέρριψε την πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όλα ξεκίνησαν από την σχετική ανακοίνωση του κ. Κατρούγκαλου και μετά μπήκε στο χορό όλο το σύστημα της Κουμουνδούρου.

Στην πραγματικότητα, το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των εμβολίων ως δημόσιο αγαθό βασίστηκε σε επίσημη πρόταση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Συγκεκριμένα, στο σημείο 7 του εν λόγω ψηφίσματος αναφέρεται ότι “The Assembly supports the vision of the Secretary General of the United Nations that a Covid-19 vaccine must be a global public good”. Μία πρόταση την οποία διατυπώνει με κάθε ευκαιρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εδώ και δέκα μήνες!

Στις 6 Απριλίου 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει -μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung- την πρόταση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου, να προβεί η ΕΕ από κοινού στην αγορά αδειών ευρεσιτεχνίας (πατεντών) για νέα εμβόλια.

Στις 4 Μαΐου 2020 σε διάσκεψη δωρητών κατά του κορονοϊού, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας Coronavirus Global Response, ο Πρωθυπουργός σημείωνε: «Προσυπογράφω το κάλεσμα και άλλων ηγετών που έχουν λάβει μέρος σε αυτή τη διάσκεψη, το εμβόλιο -όποτε εφευρεθεί- θα πρέπει να κηρυχθεί παγκόσμιο δημόσιο αγαθό. Πιστεύω ότι αυτό είναι μία αρχή στην οποία πρέπει να συμφωνήσουμε και ένα σημαντικό μήνυμα που όλοι πρέπει να στείλουμε σήμερα».

Στις 27 Ιουνίου 2020, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Παγκόσμια Σύνοδο για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού τόνισε ότι «το εμβόλιο κατά της Covid-19, όταν αναπτυχθεί, θα πρέπει να είναι παγκόσμιο δημόσιο αγαθό το οποίο θα διανεμηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, δίχως να εργαλειοποιηθεί στο όνομα του κέρδους».

Τέλος, το πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο σύμφωνα με την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην πραγματικότητα δεν συζητήθηκε καν εχθές. Σήμερα, μάλιστα, για κακή τύχη των επιτελών της Κουμουνδούρου, τα κράτη- μέλη, με την υποστήριξη της Κομισιόν, συμφώνησαν στις κατευθυντήριες γραμμές για την έκδοση τυποποιημένων κοινών ευρωπαϊκών πιστοποιητικών για ιατρικούς λόγους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Πολιτική, την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο newsberg.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Ένας στους οκτώ ανθρώπους στον κόσμο είναι παχύσαρκος. Αυτό προκύπτει από μια μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή από το...

ΕΛΛΑΔΑ

Το φως της δημοσιότητας είδε φωτογραφία από την επιστολή με τη βόμβα που έστειλαν στις 12/2 οι δράστες στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης. Από τύχη...

LIFESTYLE

Πανέτοιμη για την Eurovision 2024 μοιάζει να είναι η 16χρονη Silia Kapsis, η οποία και θα εκπροσωπήσει την Κύπρο τον προσεχή Μάιο. Μάλιστα, το...

ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Η ψύχωση με τους κοριούς στα κρεβάτια, που είχε καταλάβει το περασμένο φθινόπωρο τη Γαλλία, είχε «μεγεθυνθεί τεχνητά» από τη Ρωσία, υποστήριξε σήμερα ο...