Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΘΝΙΚΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε σε συντήρηση ικανότητας αλεξιπτωτιστή-υποβρύχιου καταστροφέα

Σε θαλάσσιο άλμα στατικού ιμάντα από ελικόπτερο chinook CH-47D συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος την Τρίτη και στη συνέχεια σε δραστηριότητες υποβρυχίων καταστροφέων, μαζί με τους Διοικητές και προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ (ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ), στην θαλάσσια περιοχή της Νέας Περάμου.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων που εδρεύουν στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ», ενημερώθηκε για την εξέλιξη της Τετραμερούς Άσκησης «HERCULES-21» που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και συμμετέχουν σε αυτήν Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

alexiptwtistes8
alexiptwtistes5
alexiptwtistes6
alexiptwtistes3

 

Στη συνέχεια έδωσε κατευθύνσεις για την διεξαγωγή της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών (ΗΔΕ-DV DAY) που διεξήχθη την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, στην οποία είχαν προσκληθεί Πρέσβεις και ΑΚΑΜ τόσο των συμμετεχουσών όσο και άλλων φίλων και σύμμαχων Χωρών. Παρόντες ήταν ο Διοικητής της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της ΔΕΠ Υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης.

 

Στο περιθώριο της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διοικητή Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Αιγύπτου, Υποστράτηγο Ahmed Rashed Ahmed Doina. H συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το περιβάλλον ασφάλειας που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή και να επιβεβαιώσουν την υψηλή αξία των συνεκπαιδεύσεων που έχουν ενταθεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, γεγονός το οποίο ενδυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο Χωρών και την ανάδειξή τους ως πυλώνες Σταθερότητας και Ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο, την Βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή.

alexiptwtistes2
alexiptwtistes

Μετά την αναχώρηση του από το Μεγάλο Πεύκο, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ), στο Στρατηγείο Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), όπου ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του ΑΣ/ΚΕΠΙΧ τόσο για τις τρέχουσες δραστηριότητες του Στόλου όσο και για την τακτική εικόνα της περιοχής του Αιγαίου και της Ανατολική Μεσογείου, με έμφαση στην εξέλιξη της τουρκικής Άσκησης «KARARLILIK 2021» που διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και παρακολουθείται από Μονάδες των ΕΔ (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ).

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του ΑΣ/ΚΕΠΙΧ και μέσω αυτού στο σύνολο του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, ευχαρίστησε για τις εντατικές και άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν, με τόλμη, αποφασιστικότητα και επαγγελματισμό στην εκτέλεση της αποστολής τους σε όλο το εύρος της Περιοχής Ευθύνης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ αλλά και πέραν αυτής, πράγμα το οποίο έχει αυξηθεί κατακόρυφα με τις κάθε είδους συνεργασίες που διεξάγονται το τελευταίο ιδιαίτερα χρονικό διάστημα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο, με βάση τον συνολικότερο βραχυμεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ για την ανάπτυξη διμερών και πολυμερών σχημάτων με φίλες και σύμμαχες Χώρες. Επίσης έδωσε κατευθύνσεις για την διεξαγωγή της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021», η οποία αρχίζει την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021 και στην οποία θα λάβει μέρος το σύνολο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τελευταία στάση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ήταν το Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ» (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) όπου εδρεύει η νεότευκτη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), στο Κέντρο Επιχειρήσεων της οποίας ενημερώθηκε για την εξέλιξη της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων της ,ειδικά σε ότι αφορά στην Άσκηση «HERCULES-21», καθώς και για την προετοιμασία συμμετοχής στην Εθνική Διακλαδική Άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2021».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο 1.500 ευρώ θα αντιμετωπίσουν από την 1η Ιουλίου οι επαγγελματίες που δεν θα ενεργοποιήσουν έως τις 30 Ιουνίου το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS....

ΔΙΕΘΝΗ

Αποσβολωμένη παρακολουθεί η διεθνής και ευρωπαϊκή κοινή γνώμη τον αγώνα που δίνει για να κρατηθεί στη ζωή ο εν ενεργεία πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η χορτοφαγική διατροφή, vegetarian και vegan προσφέρει πολλά οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Sustainable Island Mobility Plan (SIMP) αποτελεί την πρώτη ερευνητική πρωτοβουλία της ομάδας του CIVINET Greece-Cyprus πριν ακόμα ιδρυθεί το ίδιο το δίκτυο με την μορφή...