Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Επικίνδυνα «κρούσματα» αρνητών στα σχολεία

Συνεχίζονται τα περιστατικά αρνητών γονέων που θέτουν σε κίνδυνο τη φοίτηση των παιδιών τους απαιτώντας τη μη εφαρμογή των μέτρων κατά της πανδημίας. Πρωτοφανής προσαγωγή καθηγητών στα Καμίνια κατόπιν μήνυσης γονέων.

Το περιστατικό με πρωταγωνιστή γονέα αρνητή του κορωνοϊού, στο Γυμνάσιο Καμινίων, κατήγγειλε η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, γονέας μαθητή, που δεν είχε υποβάλει self test, κατέθεσε μήνυση εναντίον της Διευθύντριας, της Υποδιευθύντριας και της υπεύθυνης Covid, διότι αρνήθηκαν στο παιδί του, την είσοδο στο σχολείο. Επιπλέον, ο μαθητής δεν δεχόταν να φορέσει προστατευτική μάσκα.

Στο σχολείο κατέφτασε περιπολικό και οι εκπαιδευτικοί προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε και η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σε ανακοίνωσή της η τοπική ΕΛΜΕ, που καταγγέλλει ως απαράδεκτη την αντίδραση της αστυνομίας, αναφέρει:

Την Τρίτη 14/9 γονέας μαθητή του Γυμνασίου Καμινίων, προχώρησε σε μήνυση κατά 3 μελών του Συλλόγου Διδασκόντων (Διευθύντρια, Υποδιευθυντή και την υπεύθυνο Covid), επειδή εφάρμοσαν το νόμο και αρνήθηκαν την είσοδο στο σχολείο στο παιδί του, μια και δεν διέθετε self-test, ενώ αρνούνταν να φορέσει και την προστατευτική μάσκα.

Οδηγήθηκαν στο τμήμα

Αμέσως μετά ακολούθησε το εξής εξοργιστικό γεγονός: περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο σχολείο και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να μπουν μέσα σε αυτό, ώστε να τούς οδηγήσει στο Τμήμα! Μπροστά στα μάτια εκατοντάδων μαθητών και δεκάδων συναδέλφων, οι εκπαιδευτικοί επιβιβάστηκαν στο περιπολικό και πήγαν στο Τμήμα, λόγω της μήνυσης του γονιού που (επαναλαμβάνουμε) αρνούνταν να κάνει το παιδί του self-test, αλλά και να φορέσει μάσκα!

Τελικά, μετά από πολύωρη κατάθεση (!), την (αναγκαστική κάτω από αυτές τις συνθήκες) υποβολή μήνυσης από τη Διευθύντρια του σχολείου και την παρέμβαση εισαγγελέα, οι εκπαιδευτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, δεν οδηγήθηκαν δηλαδή στο αυτόφωρο. (…)
Μα καλά, είναι δυνατόν; Έλεος! Τους εκπαιδευτικούς του σχολείου βρήκε να προσάγει η Αστυνομία στο Τμήμα;

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τις τελευταίες μέρες τα φαινόμενα απειλών απέναντι σε εκπαιδευτικούς από διάφορους «αρνητές» γονείς, έχουν αυξηθεί. Σε πάρα πολλά σχολεία εμφανίζονται μεμονωμένες περιπτώσεις γονιών που εκτοξεύουν απειλές, που απειλούν με μηνύσεις, καταθέτουν εξώδικα ή κείμενα γραμμένα από δικηγόρους (πολλές φορές πανομοιότυπα), απαιτώντας την είσοδο των παιδιών τους στο σχολείο, χωρίς μάσκα και self-test».

Οι «εξηγήσεις» της ΓΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ μεταφέρει τα όσο εκτυλίχθηκαν στο σχολείο ως εξής:

«Σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα σε εκπαιδευτική μονάδα σε περιοχή του Πειραιά, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Πρωινές ώρες της 14ης Σεπτεμβρίου 2021, οι αστυνομικές αρχές ενημερώθηκαν για εν εξελίξει επεισόδιο μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών. Ενημερώθηκε η Προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, ως αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή, η οποία διέταξε όπως όλα τα εμπλεκόμενα άτομα μεταφερθούν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, για να υποβάλλουν τις αντίστοιχες μηνύσεις. Γι’ αυτό τον λόγο οι αστυνομικοί, μετέφεραν τους εμπλεκόμενους στο αστυνομικό τμήμα Καμινίων, όπου αφού υπεβλήθησαν οι σχετικές μηνύσεις, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, κατόπιν διαταγής της προαναφερόμενης εισαγγελικού λειτουργού».

Μαθητές χάνουν τη χρονιά

Σοβαρότατες ήταν επίσης οι καταγγελίες της διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κας Πόπης Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη, προς το kathimerini.gr ότι «υπάρχουν παιδιά στην περιφέρεια που δεν φοίτησαν ούτε μία μέρα, λόγω των απόψεων των γονέων τους».

«Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά στα Χανιά που δεν ήρθαν καθόλου στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά, ενώ συνεχίζουν και φέτος την αποχή από τα μαθήματα». Σε ερώτηση του kathimerini.gr εάν είναι γενικευμένο το φαινόμενο, η εκπαιδευτικός απαντά: «δεν μπορώ να αποκαλύψω τα νούμερα γιατί είναι προσωπικά δεδομένα, αλλά το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό, είναι ποιοτικό. Έστω και ένα παιδί να μην μπορεί να φοιτήσει είναι πρόβλημα. Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά στην Περιφέρεια τα οποία δεν μπόρεσαν να απολαύσουν τη χαρά να πάνε στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά εξαιτίας της συμπεριφοράς των γονέων τους. Πέρυσι είχαμε μιλήσει για ήπιες και ευαίσθητες πρακτικές, αλλά πλέον έχει περάσει ένας χρόνος και συνεχίζεται και φέτος αυτή η κατάσταση. Μάσκες θα φοράμε, τεστ θα πρέπει να κάνουμε, τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά;», αναρωτιέται η κα Κασσωτάκη – Ψαρουδάκη.

Η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων απευθύνει έκκληση στους γονείς ώστε να αντιληφθούν ότι τα παιδιά πρέπει να απολαύσουν το δημόσιο αγαθό που είναι η εκπαίδευση, αλλά και να καταλάβουν ότι είναι πολύ μεγάλες οι συνέπειες στην ανάπτυξη του παιδιού.

Μηνύσεις και στη Σύρο

Περιστατικά έντασης σημειώθηκαν πρόσφατα και σε σχολεία της Σύρου κατά την τελετή των αγιασμών.

Στην πρώτη περίπτωση, μητέρα παιδιού που πηγαίνει στο Δημοτικό Σχολείο της Άνω Σύρου, έφερε το παιδί της στο σχολείο χωρίς προστατευτική μάσκα και self test. Όταν ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του σχολείου ότι δε μπορούν να δεχθούν το παιδί αν δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα κατά του covid 19, η ίδια αρνήθηκε να τα εφαρμόσει και υπέβαλε μήνυση στην αστυνομία σε βάρος του διευθυντή του σχολείου. Η αστυνομία ενημέρωσε τον δ/ντη ότι του έχει υποβληθεί μήνυση από τη μητέρα και απλά τον κάλεσε να δώσει τα στοιχεία του.

Εν συνεχεία η ίδια γυναίκα μαζί με εξωσχολικό άτομο μετέβησαν στο συγκρότημα των Γυμνασίων στην περιοχή του Ξηροκάμπου, όπου ήταν προγραμματισμένη η τελετή του αγιασμού. Ο άνδρας ζήτησε το λόγο από τους υπεύθυνους του σχολείου γιατί υποχρεώνουν τα παιδιά να φορούν προστατευτικές μάσκες. Στο σχολείο ήταν και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, ο οποίος μαζί με εκπαιδευτικούς ζήτησαν από το συγκεκριμένο άνδρα να απομακρυνθεί, καθώς δε φορούσε μάσκα, ενώ εισήλθε στο σχολικό περιβάλλον παραβιάζοντας τους κανόνες που ισχύουν και δημιουργώντας ένταση. Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου ατόμου προκάλεσε και την αντίδραση γονέων που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το σχολείο.

Τελικά οι διαμαρτυρόμενοι. γονείς καθώς το παιδί απομακρύνθηκαν χωρίς περαιτέρω συνέχεια

Καπραβέλος: Ούτε στο μεσαίωνα

Απειλές εις βάρος του κατήγγειλε για μία ακόμη φορά ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου  «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ σημείωσε ότι δέχεται απειλές με επιστολές και σφραγίδα ακόμη και από την Κρήτη

«Ούτε στο μεσαίωνα δεν έχω δει τέτοιες περιπτώσεις. Δέχτηκα απειλή εναντίον της ζωής μου, για τον αγώνα που κάνω, ότι έχω παραπλανηθεί από τον σατανά και ότι προσπαθώ να κοροϊδέψω τον κόσμο για να εμβολιαστεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει σήμερα (24/5) να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που το Διεθνές Δικαστήριο (ΔΔ) της Χάγης, το κορυφαίο δικαστικό...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέτο Γκουερίνο, Ράντε Πάπριτσα και Τάισον. Τους συνδέουν ο ΠΑΟΚ, τα “χρυσά” γκολ τίτλου που πέτυχαν, αλλά και η φανέλα με το νούμερο “11”....

ΕΛΛΑΔΑ

Στα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής του αεροσκάφους Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS στο Ελληνικό, το οποίο ανήκε στο δυναμικό της ιστορικής «Ολυμπιακής Αεροπορίας», του...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στην Φλώρινα και πιο συγκεκριμένα στους πρόποδες του Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκαν εντός του αστικού ιστού μικρά αρκουδάκια με την μαμά τους να τρώνε αμέριμνα...