Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μυστικός αστυνομικός «ξετρύπωσε» καρτέλ ναρκωτικών από τα Σκόπια – Πώς κέρδισε την εμπιστοσύνη τους

Άγνωστες λεπτομέρειες από τη μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στο Κιλκίς και τον τρόπο με τον οποίο ένας «μυστικός» αστυνομικος διείσδυσε σε «καρτελ» ναρκωτικών από τα Σκόπια φέρνει στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr.

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρεις μήνες όταν έφτασε στα αυτιά των έμπειρων αστυνομικών πως το μεγάλο κύκλωμα αναζητεί μεταφορέα για τεράστια ποσότητα χασις από τα Σκοπιά στη Θεσσαλονίκη. «Αρχές Ιουνίου περιήλθαν στην υπηρεσια μας πληροφορίες ότι κύκλωμα από τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας το οποίο δραστηριοποιείται στην κατοχή, εισαγωγή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης εντός της ελληνικής επικράτειας αναζητά μεταφορέα προκειμένου να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα κάνναβης στη Θεσσαλονίκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της Ασφαλειας.

Τότε οι «μυστικοί» αστυνομικοί διείσδυσαν στο κύκλωμα και άφησαν να διαρρεύσει μέσω χρηστών ναρκωτικών πληροφορία πως «έχουμε άτομο για τη μεταφορά των ναρκωτικών». Έδωσαν μάλιστα και το όνομα «Παύλος» για το άτομο που μπορούσε να βοηθήσει το κύκλωμα στη μεταφορά της μεγάλης ποσότητας. Οι διακινητές «τσίμπησαν» την πληροφορία και επικοινώνησαν μέσω Viber. Το μέλος του κυκλώματος συστήθηκε ως «Tomo» και είπε στον μυστικό αστυνομικό που έφερε το όνομα «Παύλος» πως αναζητά μεταφορέα.

«Προσποιούμενος ο αστυνομικος της υπηρεσίας μας ότι μπορεί να μεταφέρει τα ναρκωτικά συστήθηκε με το όνομα Παύλος και εκείνος του ανέφερε ότι για να μπορέσουν να τον εμπιστευτούν έπρεπε πρώτα να κάνει μία δουλειά με λίγα κιλά ναρκωτικων τα οποία θα παραλάμβανε από χωριό έξω από το Κιλκίς», επισημαίνεται στη μεγάλη δικογραφία της υπόθεσης.

Στις 10 Σεπτεμβρίου ο Tomo επικοινώνησε και πάλι με τον μυστικό αστυνομικό και του έδωσε το τηλεφωνο ενός Αλβανού ο οποίος επρόκειτο να παραλάβει στην Ελλάδα πάνω από 50 κιλά ναρκωτικά. Ο κατηγορούμενος για διακίνηση Αλβανός συστήθηκε ως Νίκος και είπε στον μυστικό αστυνομικό πως θα μεταφέρονταν τρεις σάκοι με 50 κιλά κάνναβης. Στις 11 Σεπτεμβρίου στο χωριό Σκρα κοντά στα σύνορα ο διακινητής «Tomo» υπέδειξε στον αστυνομικό ένα μυστικό σημείο όπου βρήκε την ποσότητα.

Τότε ο μυστικος αστυνομικος επικοινώνησε και πάλι με τον Αλβανό «Νίκο» ο οποίος του είπε να τον συναντήσει σε καφετέρια στον Εύοσμο και να του παραδώσει τα ναρκωτικά. Του είπε ακόμη πως θα του έδινε 3.000 ευρώ για τη μεταφορά. Όταν βρέθηκαν και ο «Νίκος» πήρε τον έναν σάκο με το χασίς εμφανίστηκαν άλλοι μυστικοί αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες στον κατηγορούμενο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Ιωάννης Γλύκας και Αθανάσιος Αλεξοπουλος δήλωσαν ότι: «Δεν είμαστε βέβαιοι ότι οι δικονομικες συνέπειες του σημερινής απολογίας του κατηγορουμένου θα επιβραβεύουν τις θέσεις του είμαστε όμως απολύτως βέβαιοι ότι το Δικαστήριο θα κρίνει ότι οι ενεργειες των αστυνομικών οργάνων προκάλεσαν την παράβαση καθώς τίποτα δεν υποδεικνύει ότι χωρίς την επέμβαση τους αυτή θα είχε διαπραχθεί και ότι οι επίμαχες ενέργειες υπερβαίνουν εκείνες ενός μυστικού αστυνομικού και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν προβοκάτσια».

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Το ατελιέ του άνοιξε ο Βασίλης Ζούλιας και υποδέχθηκε τη Σταματίνα Τσιμτσιλή με την κάμερα του Happy Day. Ο γνωστός σχεδιαστής ξενάγησε στην παρουσιάστρια...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ένα κοπάδι 170 βισώνων στα βουνά Țarcu Τσάρκου) της Ρουμανίας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποθήκευση εκπομπών CO 2 που ισοδυναμούν με την απομάκρυνση...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας ήταν το επίκεντρο συζήτησης του συνεδρίου eKyklos με θέμα «Η Καμπύλη της Μεταπολίτευσης» και με αφορμή αυτό μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα...

LIFESTYLE

«Θέλω να έχω ανθρώπους δίπλα μου που να με στηρίζουν γιατί κάποιες φορές νιώθω αδύναμη και σπάω», λέει η Λένα Δροσάκη. Καλεσμένη στο πλατό...