Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΜΚΟ και αλληλέγγυοι εμπλέκονται σε υποθέσεις κατασκοπίας και διακίνησης λαθρομεταναστών

Η «αλληλεγγύη» ορισμένων προς τους μετανάστες φαίνεται πως δεν είναι ανιδιοτελής. Ίσα ίσα αρκετές φορές πίσω από διαδηλώσεις, και άλλες βαρύγδουπες ενέργειες κρύβονται ισχυρά αλλά και έκνομα οικονομικά συμφέροντα τα οποία στο τέλος είναι εις βάρος της χώρας μας και της εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Παραπολιτικά, κάτι τέτοιο συνέβη και πίσω από την φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας στις 8 Σεπτεμβρίου του 2020, αφού οι διαδηλωτές που βρέθηκαν έξω από το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Χίου για να υπερασπιστούν τους τέσσερις Αφγανούς που κατηγορούνταν για την πυρκαγιά, ήταν… γνώριμοι στις Αρχές.

Συγκεκριμένα 7 περίπου από τους 30 διαδηλωτές αντιμετωπίζουν κατηγορίες κατασκοπείας, μεταφοράς λαθρομεταναστών αλλά και για άλλες αξιόποινες ενέργειες. Για την ιστορία δε, οι Αφγανοί καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκιση ο καθένας, χωρίς να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, µε αποτέλεσµα να οδηγηθούν στις φυλακές.

Τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ ένας Ελβετός, ένας Ολλανδός, δύο Γερµανοί, µία γυναίκα και δύο επίσης πολίτες κρατών-µελών της Ε.Ε. επιχείρησαν να εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα είτε ως δηµοσιογράφοι είτε ως «διεθνείς παρατηρητές» είτε ως δικηγόροι-εκπρόσωποι διεθνών φορέων, όµως ο πρόεδρος της έδρας τούς απέτρεψε, επικαλούµενος λόγους πανδηµίας. Και επειδή σε περιόδους ∆ηµοκρατίας δεν νοούνται παρατηρητές δικών (!) ή κατά δήλωση δηµοσιογράφοι, αυτοµάτως κινήθηκαν υποψίες.

Η αντίδραση της Πολιτείας ήταν άμεση και σε συνεργασία µε τις υπηρεσίες ασφαλείας έγινε σαφές πως η χώρα μας είναι ένα κράτος Δικαίου και όχι ένα ξέφραγο αμπέλι.

Τι βγήκε από την εξακρίβωση στοιχείων

Κατά τη διακρίβωση, λοιπόν, των στοιχείων τους, που ελήφθησαν µε σύγχρονα ηλεκτρονικά µέσα, χωρίς να προηγηθεί προσαγωγή τους, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριµένοι αλληλέγγυοι είχαν συλληφθεί στα τέλη του περασµένου Σεπτεµβρίου στη Λέσβο, έπειτα από συντονισµένη επιχείρηση («Αλκµήνη») της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ, ως συµµετέχοντες σε κύκλωµα 33 ατόµων και 4 ΜΚΟ. Μεταξύ άλλων, φέρονταν να έδιναν στίγµατα κίνησης σκαφών του Λιµενικού Σώµατος, να προέβαιναν σε ψεύτικες ειδοποιήσεις «ναυαγίων» στο «112» (αριθµός έκτακτης ανάγκης) και να ενηµέρωναν για τα σηµεία συγκέντρωσης προσφύγων-µεταναστών µε συντεταγµένες. Επίσης, ειδοποιούσαν για τους χρόνους αναχωρήσεων και τον αριθµό επιβατών στις λέµβους, ενώ παράλληλα παρείχαν συµβουλές για τον ρουχισµό, τα σωσίβια, το δελτίο καιρού και έκαναν «κρατήσεις» διαµονής στο ΚΥΤ Μόριας.

Ενας Ελβετός, ένας Ολλανδός, δύο Γερμανοί, μία γυναίκα και δύο επίσης πολίτες κρατών- μελών της Ε.Ε. επιχείρησαν να εισέλθουν στη δικαστική αίθουσα

Ενας από τους δύο Γερµανούς λέγεται ότι ακόµα και τώρα έστελνε µηνύµατα και φωτογραφίες προσώπων σε κάτοχο τηλεφώνου του τουρκικού δικτύου, ενηµερώνοντας για την πορεία της δίκης. Κάποιος άλλος είχε δώσει συνέντευξη στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, στην οποία στοχοποιούσε εισαγγελείς αξιωµατούχους της ΕΥΠ στη Λέσβο. Τα πρόσωπα όλων των διαδηλωτών είχαν αναγνωριστεί όταν µετά τον εµπρησµό του καταυλισµού πετούσαν πέτρες µε ακόµα 1.000 µετανάστες εναντίον πυροσβεστών και αστυνοµικών, µε σκοπό να αποτρέψουν τον έλεγχο της µεγάλης πυρκαγιάς.

Οσο, δε, για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, φάνηκε και στο δικαστήριο ότι οι µεταξύ τους σχέσεις είναι άρρηκτες και αδιατάρακτες, υποστηρίζοντας µε µεγάλα ποσά τον νοµικό αγώνα που έδωσαν πολλοί εµπλεκόµενοι, προκειµένου να µην παραπεµφθούν ούτε για τη φωτιά στη Μόρια ούτε και για οργανωµένα κυκλώµατα εκµετάλλευσης των «θαλάσσιων διαδροµών» από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Σύµφωνα µε πληροφορίες των «Παραπολιτικών», είναι όσες ΜΚΟ περιλαµβάνονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας το 2020 (Sea Watch, Josoor International Solidarity, Mare Liberum και FFM και «θυγατρικές» τους, όπως η Moria Corona και Aegean Βoat Report), µε έδρες σε Γερµανία – Ισπανία και αντικείµενο δραστηριότητας «τη διάσωση µεταναστών από θαλάσσιες περιοχές και βραχονησίδες της Μεσογείου».

Είχαν απασχολήσει το αστυνομικό δελτίο συμβάντων και στις 5 Σεπτεμβρίου 2020, όταν είχαν προσπαθήσει να καταπλεύσουν στο κεντρικό λιμάνι της Λέσβου, για να αποβιβάσουν αλλοδαπούς

Τα συγκεκριµένα άτοµα είχαν απασχολήσει το αστυνοµικό δελτίο συµβάντων και στις 5 Σεπτεµβρίου 2020, όταν είχαν προσπαθήσει να καταπλεύσουν στο κεντρικό λιµάνι της Λέσβου για να αποβιβάσουν αλλοδαπούς και συνεπλάκησαν µε τους κατοίκους, που τους απέτρεψαν. Τελικώς, το πλοίο τους έδεσε στο λιµάνι του Περάµατος, στο Γέρας της Λέσβου. Στις 7 Σεπτεµβρίου, στελέχη του Λιµενικού και της Αστυνοµίας εισέβαλαν αιφνιδίως, προσάγοντας για εξακρίβωση όλα τα µέλη του πληρώµατος και όσους ακόµα βρίσκονταν εκεί.

Την ίδια ηµέρα, όπως ανακοίνωνε η ΜΚΟ, υπήρξε όχληση από τη γερµανική πρεσβεία στην Αθήνα, µε αποτέλεσµα να αφεθούν όλοι ελεύθεροι. Το επόµενο βράδυ εκδηλώθηκε µεγάλη πυρκαγιά στη δύσβατη και δασώδη περιοχή Βατούσα της Λέσβου και µία ώρα αργότερα οι αλλοδαποί παρέδωσαν στις φλόγες το Κέντρο Υποδοχής. ∆ιάφορα στοιχεία (ονόµατα, τηλέφωνα, τρίτα πρόσωπα) που εντοπίστηκαν στο «επιχειρησιακό τετράδιο» του πλοίου της ΜΚΟ ταυτοποιήθηκαν ως προς τη συµµετοχή τους στο έγκληµα στη Μόρια.

Ωστόσο, όλοι αυτοί εξακολουθούν να µπαινοβγαίνουν στην επικράτεια, κυρίως µε τη στήριξη ευρωπαϊκών πρεσβειών και της ∆ιεθνούς Αµνηστίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Γυναικεία υπόθεση ήταν αυτή την εβδομάδα η αποχώρηση στο Survivor. Κάτι που πραγματοποιήθηκε στο νέο επεισόδιο που ήρθε το βράδυ της Τετάρτης στους τηλεοπτικούς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση ασφαλείας στη Γάζα, μετά τις αναφορές περί 70 νεκρών και 280 τραυματιών Παλαιστινίων ως...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στους 5 ιδανικούς οικογενειακούς προορισμούς της Ελλάδας κατατάσσει τη Νάξο η Daily Telegraph https://www.telegraph.co.uk/travel/family-holidays/best-family-holidays-in-greece-for-2024-crete-naxos-rhodes/ Το διεθνές μέσο αναφέρει πως το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την περσινή του επιτυχία, ο θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου πεζογράφου Δημήτρη Οικονόμου για τη ζωή και το έργο της Φλέρυς Νταντωνάκη, σε σκηνοθεσία...