Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς ξεχωρίζουμε ένα καλό καρπούζι: Τα μυστικά – Αγρότης από την Ηλεία εξηγεί

Το σχήμα και το χρώμα του καρπουζιού είναι αυτά που «δείχνουν» αν το φρούτο είναι ώριμο και ιδανικό για βρώση, όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο αγρότης Χρήστος Μπακογιάννης από τη Βάρδα Ηλείας.

«Αυτό που πρέπει να ελέγχεται είναι η όψη του φρούτου, κατά πόσο είναι γυαλιστερό, αλλά και το αν έχει εξογκώματα» εξήγησε σχετικά. «Το χτυπάμε και ελέγχουμε τη ρίγα του. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι, τόσο πιο γινωμένο είναι μέσα το καρπούζι», είπε.

Στο μεταξύ, 250.000 τόνοι καρπουζιού εξάγονται στην Ευρώπη μόνο από την Ηλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Ένας στους οκτώ ανθρώπους στον κόσμο είναι παχύσαρκος. Αυτό προκύπτει από μια μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή από το...

ΕΛΛΑΔΑ

Το φως της δημοσιότητας είδε φωτογραφία από την επιστολή με τη βόμβα που έστειλαν στις 12/2 οι δράστες στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης. Από τύχη...

LIFESTYLE

Πίσω στην μεγάλη του αγάπη φαίνεται πως επιστρέφει ο Πέτρος Κωστόπουλος και με την… βούλα από την προσεχή Δευτέρα 4 Μαρτίου. Ο λόγος βεβαίως...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε σήμερα, 1η Μαρτίου 2024, τη νέα σύνθεση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου με θητεία για το εξάμηνο από 1η Μαρτίου...