Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Χριστός Ανέστη!»: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση από άκρη σε άκρη της χώρας

Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με τη δέουσα λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση σε όλη τη χώρα.

Πιστοί βρέθηκαν στις εκκλησίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να λάβουν το Αγιο Φως και να ανταλλάξουν ευχές με αγαπημένα πρόσωπα.

Το Άγιο Φως σε όλη τη χώρα
Μετά από μια σύντομη τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το ‘Αγιο Φως έφτασε στις 21:00 στον πρώτο Ναό της χώρας που υποδέχεται το ‘Αγιο Φως, το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα.

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ το μετέφερε με το ειδικό καντήλι, ενώ εκπρόσωποι των μητροπόλεων μεταφέρουν στη συνέχεια το ‘Αγιο Φως στις ενορίες.

Παράλληλα, ξεκίνησε το ταξίδι του για ακόμη μία χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός -Δρακόντια μέτρα ασφαλείας λόγω του πολέμου
Νωρίτερα σήμερα είχε μεταβεί στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε η ελληνική διπλωματική αποστολή με επικεφαλής τον κ. Κώτσηρας, ο οποίος παρέλαβε το ‘Αγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια, εξαιτίας και του πολέμου, ενώ μέσα στον Ναό της Αναστάσεως βρέθηκαν λιγότεροι προσκυνητές, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πηγή: iefimerida.gr«Χριστός Ανέστη!»: Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Ανάσταση από άκρη σε άκρη της χώρας – iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Sustainable Island Mobility Plan (SIMP) αποτελεί την πρώτη ερευνητική πρωτοβουλία της ομάδας του CIVINET Greece-Cyprus πριν ακόμα ιδρυθεί το ίδιο το δίκτυο με την μορφή...

LIFESTYLE

Το ατελιέ του άνοιξε ο Βασίλης Ζούλιας και υποδέχθηκε τη Σταματίνα Τσιμτσιλή με την κάμερα του Happy Day. Ο γνωστός σχεδιαστής ξενάγησε στην παρουσιάστρια...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η χορτοφαγική διατροφή, vegetarian και vegan προσφέρει πολλά οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Πειραιάς, Ιθάκη, Κάρπαθος, Λουτράκι, Κόρινθος, Σύμη, Πύργος , Ρόδος και Αστυπάλαια είναι οι 12 δήμοι που αναμένεται αναπροσαρμογή...