Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαία με παράσυρση πεζού: Δύο το τελευταίο 48ωρο – 171 νεκροί από τις αρχές του έτους

Βίντεο απο κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες εξετάζει η αστυνομία για να καταλήξει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το θανατηφόρο τροχαίο με παράσυρση σε κεντρικό δρόμο στη Βούλα. Η 72χρονη γυναίκα που σκοτώθηκε παρασύρθηκε από μοτοσυκλετιστή ο οποίος και την εγκατέλειψε. Δευτερόλεπτα μετά τη χτύπησε και δεύτερος μοτοσικλετιστής. Ένα 24ωρο νωρίτερα παρασύρθηκε οικογένεια στην Πειραιώς κι ένα 5χρονο παιδί μάχεται για την ζωή του.

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία καθώς για ακόμη μια φορά τα τροχαία παρουσιάζουν αύξηση:

Το πρώτο τετράμηνο καταγράφηκαν 3.515 ατυχήματα, με 171 νεκρούς. Μόλις μέσα σε μια εβδομάδα απο 21-27 Απριλίου κάθε μέρα στην Αττική έχανε τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος καθώς έγιναν 227 τροχαία με 9 νεκρούς.

Μόνο φέτος τον Φεβρουάριο καταγράφηκαν 783 ατυχήματα με 38 νεκρούς, 918 τραυματίες εκ των οποίων οι 31 βαριά. Από αυτά τα περιστατικά το 15,2% αφορούν παρασύρσεις πεζών. Πολλοί από αυτούς μάλιστα εγκαταλείπονται αβοήθητοι στην άσφαλτο από ασυνείδητους.

«Μηχανές εμφανίστηκαν από το πουθενά»

Ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που εγκατέλειψε παραμένει άφαντος και αναζητείται από την αστυνομία. Αρχικά η 72χρονη η οποία φέρεται  να επιχείρησε να διασχίσει κάθετα το δρόμο, παρασύρθηκε από  μοτοσικλέτα ο οδηγός της οποίας έφυγε από το σημείο. Στη συνέχεια η 72χρονη παρασύρθηκε από άλλη μοτοσικλέτα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Ο οδηγός της δεύτερης μοτοσικλέτας  μεταφέρθηκε ελαφρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο ενώ έδωσε αίμα για να διαπιστωθεί εάν είχε πιει.

Στο σημείο η κάμερα του ΕΡΤΝews

Η άτυχη γυναίκα αρχικά κοντοστάθηκε στο σημείο που δείχνει το βίντεο του EΡΤΝews και αφού βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει διερχόμενο όχημα, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τη λεωφόρο Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πουθενά εμφανίζονται δύο μηχανές, η μία κοντά στην άλλη με τον αναβάτη της μίας να την χτυπάει, να την ρίχνει στο οδόστρωμα πριν συνεχίσει την τρελή πορεία του. Αμέσως μετά ο δεύτερος περνάει από πάνω της και την τραυματίζει θανάσιμα στο κεφάλι. Αυτή η σοκαριστική στιγμή εκτυλίσσεται μπροστά στον σύζυγο της 72χρονης που βρισκόταν μερικά μέτρα μακριά.

Διασωληνωμένος ο 5χρονος


Διασωληνομένο σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το αγοράκι που παρασύρθηκε μαζί με τη γιαγιά, τη μητέρα και τα δύο του αδέλφια στην οδό Πειραιώς. 

Ήταν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης όταν η 53χρονη μαζί με την κόρη της και τα τρία εγγονάκια της 5,8 και 10 ετών επιχείρησαν να διασχίσουν κάθετα την οδό Πειραιώς. Λίγο πριν φτάσουν στην κεντρική νησίδα, ο 26χρονος οδηγός τους παρέσυρε με αποτέλεσμα μέχρι αυτήν την ώρα ο 5χρονος να δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Τα άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά και νωρίτερα πήραν εξιτήριο. Ελαφρά τραυματίστηκαν και οι δύο γυναίκες σε ένα σημείο που λόγω των πολυκαταστημάτων που υπάρχουν, οι πολίτες αναγκάζονται να παίξουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να περάσουν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο.

Τρέχουμε δεν μπορούμε να περάσουμε, ψωνίζουμε με τσάντες. Να βάλουν κάποια φανάρια, να υπάρχει κάποια διάβαση πεζών, δεν υπάρχει τίποτα δυστυχώς, είπε κάτοικος της περιοχής.

Θλιβερή πρωτιά στις παρασύρσεις πεζών

Έλλειψη διαβάσεων, σηματοδότησης και της απαιτούμενης υποδομής εν γένει κάνουν τις πόλεις της χώρας ιδιαίτερα επικίνδυνες για τους πεζούς.

Δυστυχώς στη χώρα μας έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό θανατηφόρων τροχαίων μέσα στον αστικό ιστό στην Ευρώπη. Ένα 50% όταν στους αυτοκινητόδρομους είναι 6% για την Ελλάδα και ο μέσος όρος 9% για την Ευρώπη. Έχουμε ασφαλές εθνικό δίκτυο αλλά ένα επικίνδυνο αστικό δίκτυο. Βέβαια έχουμε το πρόβλημα των υποδομών αλλά κυρίως το θέμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς, επισημαίνει η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Μόνο φέτος τον Φεβρουάριο καταγράφηκαν 783 ατυχήματα με 38 νεκρούς, 918 τραυματίες εκ των οποίων οι 31 βαριά. Από αυτά τα περιστατικά το 15,2% αφορούν παρασύρσεις πεζών. Πολλοί από αυτούς μάλιστα εγκαταλείπονται αβοήθητοι στην άσφαλτο από ασυνείδητους. 

Οι ηλικιωμένοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφού, υπολογίζεται πω το 44% των πεζών που παρασύρονται από ΙΧ και μηχανές είναι άτομα άνω των 65 ετών. 

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIFESTYLE

Το ατελιέ του άνοιξε ο Βασίλης Ζούλιας και υποδέχθηκε τη Σταματίνα Τσιμτσιλή με την κάμερα του Happy Day. Ο γνωστός σχεδιαστής ξενάγησε στην παρουσιάστρια...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Sustainable Island Mobility Plan (SIMP) αποτελεί την πρώτη ερευνητική πρωτοβουλία της ομάδας του CIVINET Greece-Cyprus πριν ακόμα ιδρυθεί το ίδιο το δίκτυο με την μορφή...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ευρωκάλπη της 9ης Ιουνίου, με κόμματα και υποψηφίους να τρέχουν στο κυνήγι της ψήφου. Το θέμα της ακρίβειας...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η χορτοφαγική διατροφή, vegetarian και vegan προσφέρει πολλά οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα...