Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χρ. Αλεξοπούλου, υφ. μεταφορών: «Νέες ευκαιρίες για την Ελλάδα στην αεροπορική συμφωνία με τη Μογγολία»

Κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η Συμφωνία Αεροπορικών Υπηρεσιών ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Μογγολία, η οποία υπεγράφη, μεταξύ του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Μογγόλου Υπουργού Μεταφορών, Byambatsogt Sandag, τον Αύγουστο του 2023 και αποσκοπεί στην ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων και την προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η συγκεκριμένη διακρατική συμφωνία θα προσδώσει δυναμική για περαιτέρω οικοδόμηση αμοιβαία επωφελών συνεργασιών στον τομέα των αερομεταφορών, θα προωθήσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν σε αγορές, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε παρουσία και θα συμβάλει στην ανάδειξη νέων ευκαιριών για καταναλωτές και επιχειρήσεις του κλάδου.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τον τομέα των Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά την ομιλία της, αναφέρθηκε στο άνοιγμα της αγοράς και τον υγιή ανταγωνισμό που θα βοηθήσει η έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ των δύο κρατών.

«Η χώρα μας, ως πυλώνας εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις προερχόμενες από την Ασία πτήσεις, με την επέκταση σε αγορές όπως η Μογγολία, δίνει προοπτική στην εμπορική της δραστηριότητα και ενισχύει περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της».

Σημαντικό σημείο της συμφωνίας, τα θέματα ασφαλείας, σύμφωνα με την αρμόδια Υφυπουργό: «Με θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η πρόσφατη – τον Δεκέμβριο του 2023 – επιθεώρηση της ΑΠΑ από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, στους τομείς των αεροδρομίων, της αεροναυτιλίας και των πτητικών προτύπων. Κατά συνέπεια όσοι ταξιδιώτες επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τις αεροπορικές εταιρείες της Μογγολίας, θα γνωρίζουν ότι απολαμβάνουν τις συνθήκες υψηλής ασφαλείας που προβλέπει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Στη συνέχεια η κα Αλεξοπούλου επεσήμανε ότι: «Η Μογγολία είναι συνδεδεμένη με την ΕΕ μέσω Συμφωνίας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης και συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ, ενώ η παρούσα συμφωνία θα βοηθήσει στην οικοδόμηση αμοιβαία επωφελών συνεργασιών όχι μόνο στις αεροπορικές μεταφορές, αλλά και σε άλλους τομείς.

Η Ελλάδα έχει περιθώρια να αναπτύξει ακόμα καλύτερη συνεργασία με την Μογγολία. Η συμφωνία που ψηφίστηκε σήμερα πρόκειται να αναβαθμίσει τις σχέσεις των δύο χωρών, ενισχύοντας ειδικότερα τη δική μας τουριστική και εμπορική δραστηριότητα. Ανοίγονται νέοι προορισμοί και νέες προοπτικές για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. Αναπτύσσουμε τις διμερείς σχέσεις μας στον τομέα των Μεταφορών, προάγοντας τη χώρα μας σε αναβαθμισμένο κέντρο προς την Ευρώπη, την Αφρική και τις αραβικές χώρες».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η αυριανή απεργία, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Η συμμετοχή συνδικάτων...

LIFESTYLE

Αντιμέτωποι με ένα απρόοπτο περιστατικό βρέθηκαν ο Νικόλας Ράπτης και το συνεργείο του Breakfast@Star την ώρα των δηλώσεων. Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός συνομιλούσε με...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ αναφέρει πως οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών. Αλλαγές στις ημερομηνίες από τις...

ΔΙΕΘΝΗ

Περιορισμένο πλήγμα αλλά μέσα στο έδαφος του Ιράν. Αυτό έχει αποφασίσει το Ισραήλ ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Ανώτατος...