Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

EINAΠ: Στηρίζουμε τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό – Αποτροπιασμός για το βομβαρδισμό Νοσοκομείου

Σε συμμετοχή στις συγκεντρώσεις για την ειρήνη στην Παλαιστίνη, καλούν η ΕΙΝΑΠ και σωματεία υγειονομικών.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετέχουν και να στηρίξουν μαζικά όλα τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό Νοσοκομείου και τις εκατόμβες νεκρών.
Καταγγέλλουμε τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής. Καμιά συμμετοχή, καμία στήριξη στο σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

Να αποσυρθεί αμέσως η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή. Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Η κυβέρνηση της Ελλάδας να προχωρήσει τώρα στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015,για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Να σταματήσει το έγκλημα, να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους.
Σαν υγειονομικοί ζητούμε να σταματήσει άμεσα η ισραηλινή επίθεση στην Γάζα και Δυτική όχθη, άμεση διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων για παροχή ανθρωπιστικής, επισιτιστικής και υγειονομικής βοήθειας στον πληθυσμό της Γάζας,
καθώς και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Σωματείο εργαζομένων Γ. Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν και να στηρίξουν μαζικά τα συλλαλητήρια αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Άχλι στην πόλη της Γάζας και τις εκατόμβες νεκρών. Πρόκειται για αδιανόητη βαρβαρότητα σε βάρος αμάχων, γυναικών και παιδιών από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Καταγγέλλουμε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, στάση στήριξης της ισραηλινής κατοχής, στάση στήριξης στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού. Η κυβέρνηση της ΝΔ βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας, με την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας ΨΑΡΑ στην περιοχή και με παροχή διευκολύνσεων στη πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, υλοποιώντας τις συμφωνίες με το Ισραήλ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ένα πραγματικά ανεξάρτητο και κυρίαρχο Παλαιστινιακό κράτος.

Απαιτούμε

Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και οι πολεμικές επιχειρήσεις.

Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής από τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη 2015, για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Να σταματήσει το έγκλημα, να ζουν οι λαοί ειρηνικά στον τόπο τους».

Το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο

Εκτός από τη συμμετοχή στα φιλειρηνικά – αντιπολεμικά συλλαλητήρια, οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο αναφέρουν ότι: «Περισσότεροι από χίλιοι τετρακόσιοι ασθενείς είναι σε πολύμηνη αναμονή για χειρουργική επέμβαση στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, λόγω των ελλείψεων προσωπικού στο Αναισθησιολογικό και τα Χειρουργεία, που έχουν σαν αποτέλεσμα να λειτουργούν μόνο εξι από τις δεκατρείς διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες, ενώ στους εργαζόμενους οφείλονται δεκάδες ημέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας, Πρόσθετα προβλήματα προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις σε τραυματιοφορείς και βοηθούς θαλάμου, στις κλινικές του Χειρουργικού Τομέα καθώς και στην Αιμοδοσία, το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και το Μικροβιολογικό – Βιοχημικό Εργαστήρια.

Σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Χειρουργείων του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και ποιότητα ζωής εκατοντάδων ασθενών που αναμένουν να χειρουργηθούν, προκαλούν οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού..

Λειτουργούν μόνο 6 από τις 13 διαθέσιμες χειρουργικές αίθουσες (Χειρουργεία 1ου ορόφου, Κέντρο Εγκαυμάτων και Μαιευτήριο), με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1400 ασθενείς να είναι σε πολύμηνη αναμονή, που συχνά ξεπερνάει και τους 8 μήνες.

Η απαράδεκτη κατάσταση οφείλεται στην έλλειψη αναισθησιολόγων, νοσηλευτικού, μαιευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού (τραυματιοφορείς και βοηθοί θαλάμου) στα Χειρουργεία, το Αναισθησιολογικό τμήμα και τις κλινικές του Χειρουργικού Τομέα (Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Ορθοπεδική, ΩΡΛ/Ουρολογική και Γυναικολογική/Μαιευτική)». Οι εργαζόμενοι ζητούν την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.

Ένωση νοσοκομειακών ιατρών Λαμίας

Σε ανακοίνωση της ΕΝΙΛ αναφέρεται ότι: «Το Γ.Ν. Λαμίας βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της ύπαρξής του, δυστυχώς μέχρι την επόμενη. Έχει μείνει μόνο και αβοήθητο, όπως και ολόκληρο το ΕΣΥ. Η σημερινή λειτουργία του νοσοκομείου βασίζεται αποκλειστικά στη χρήση νόμων που οδηγούν σε «εντέλλεσθε», αναγκαστική εφημέρευση δηλαδή, χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα την αρχή της προστασίας της δημόσιας υγείας. Εξαναγκάζουν τους λιγοστούς εναπομείναντες γιατρούς σε αλλότρια εργασία από αυτή της ειδικότητας τους και της θέσης τους στο νοσοκομείο χρησιμοποιώντας νομιμοφανή τεχνάσματα για την νομική τους κάλυψη.

Το αναισθησιολογικό τμήμα από την αρχή του μήνα λειτουργεί στο εξής εφημεριακό καθεστώς για τις 16 αυτές ημέρες: 3 εφημερίες από Αναισθησιολόγους άλλης δομής, μία εφημερία από Αναισθησιολόγο της ΜΕΘ, δύο εφημερίες από τον ιδιώτη Αναισθησιολόγο που έχει σύμβαση με το νοσοκομείο για μία εφημερία την εβδομάδα και 10 εφημερίες από τον μοναδικό μόνιμο Αναισθησιολόγο του νοσοκομείου μας».

Η ΕΙΝΑΠ για τις Ιατρικές Εξειδικεύσεις

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως: «καταγγέλλει την πρακτική που εφαρμόζει τελευταία το ΚΕΣΥ, να εξαντλεί τα όρια του νόμου, στερώντας από νεοδιορισμένους επιμελητές Β την δυνατότητα να κάνουν εξειδικεύσεις. Συγκεκριμένα, όσον αφορά την εξειδίκευση στη λοιμωξιολογία, η πρακτική αυτή του ΚΕΣΥ οδηγεί σε διακριτική επιλογή ιδιωτών έναντι των γιατρών του ΕΣΥ, τη στιγμή που, στα νοσοκομεία η ύπαρξη λοιμωξιολόγων είναι όσο ποτέ απαραίτητη.

Καλούμε το Υπουργείο να αναμορφώσει άμεσα το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και το ΚΕΣΥ να διευκολύνει τους συναδέλφους που επιθυμούν περαιτέρω εκπαίδευση επιστημονική εξέλιξη, πόσο μάλλον όταν ήδη έχουν την συναίνεση των αντιστοίχων επιστημονικών και διοικητικών οργάνων των νοσοκομείων τους. Άλλως, ένα από τα τελευταία κίνητρα που προσέλκυαν τους νέους γιατρούς στο ΕΣΥ θα χαθεί με ανυπολόγιστες συνέπειες».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΓΕΙΑ

Ένας στους οκτώ ανθρώπους στον κόσμο είναι παχύσαρκος. Αυτό προκύπτει από μια μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή από το...

ΔΙΕΘΝΗ

Υπερψηφίστηκε σήμερα στην αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων νομοσχέδιο προκειμένου να αποφευχθεί η μερική παράλυση του ομοσπονδιακού κρατικού μηχανισμού, κατόπιν της συμφωνίας που επιτεύχθηκε χθες...

LIFESTYLE

“Ήταν 5 δευτερόλεπτα μίας εσωτερικής συζήτησης, που ίσως κακώς εκτέθηκε”, παραδέχεται η παρουσιάστρια του Μεγάλου Καναλιού. Τη δική της απάντηση στα επικριτικά σχόλια που...

ΕΛΛΑΔΑ

Το φως της δημοσιότητας είδε φωτογραφία από την επιστολή με τη βόμβα που έστειλαν στις 12/2 οι δράστες στο Εφετείο της Θεσσαλονίκης. Από τύχη...