Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Έλληνες ομογενείς συγκέντρωσαν 95 εκατ. ευρώ για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν

Ενενήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια ($95.000.000) συγκεντρώθηκαν συνολικά για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» της Νέας Υόρκης, εκ των οποίων τα πενήντα πέντε από τον Ιανουάριο του 2020 και εντεύθεν. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Οργανισμός «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», ο οποίος ως γνωστόν έχει επωμισθεί την ευθύνη αποπεράτωσης του Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο Οργανισμός «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου» είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκαν τα καλά νέα, ότι η προσπάθεια αναζήτησης οικονομικών πόρων για την αποπεράτωση του Ναού έχει αποδώσει καρπούς. Ελέχθη ότι και μόνο τους δύο τελευταίους μήνες συγκεντρώθηκε το ποσό των $8,5 εκατομμυρίων, ενώ είκοσι πέντε από τους πρόσφατους δωρητές πρόσφεραν ο καθένας από εκατό χιλιάδες δολάρια.

Σχολιάζοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αυτή την εξαιρετικά ελπιδοφόρα είδηση, είπε πως «ως Κοινότητα, μπορούμε να είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη γενναιοδωρία και αφοσίωση των ευεργετών και υποστηρικτών του Αγίου Νικολάου. Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, οι Ελληνορθόδοξοι ηγέτες ενώθηκαν από άκρου σ’ άκρο της Αμερικής για να αναστήσουν το Εθνικό Προσκύνημα. Τώρα η αποπεράτωση του έργου είναι στην ευχέρειά μας καθώς πλησιάζουμε σε δύο κορυφαίες και σπουδαίες εκδηλώσεις. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 συμπληρώνεται η εικοστή επέτειος από την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και προετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την τελετή των Θυρανοιξίων στις 2 Νοεμβρίου του 2021 και την τριακοστή επέτειο της Ενθρονίσεως του Παναγιοτάτου».

Ο πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Αλέξανδρος Καρλούτσος, με τις πρωτοβουλίες του οποίου συγκεντρώθηκε το ποσό των ενενήντα πέντε εκατομμυρίων για τον Αγιο Νικόλαο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟ «Ε.Κ».
Όπως δήλωσαν οι Ντένις Μίχελ, πρόεδρος του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου», Μιχάλης Ψαρός, αντιπρόεδρος, και Τζον Κατσιματίδη, μέλος του συμβουλίου, «δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε εκείνους οι οποίοι είχαν το όραμα να σταθούν στο πλευρό του Προσκυνήματος. Το αγκάλιασμα αυτής της ιερής ευθύνης ανοικοδόμησης του μοναδικού Οίκου Λατρείας που καταστράφηκε την 11η Σεπτεμβρίου θα είναι μια κληρονομιά διάρκειας αιώνων. Με την ηγεσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και την καθοδήγηση του πρωτοπρεσβυτέρου Αλεξάνδρου Καρλούτσου, συγκεντρώσαμε άλλα πενήντα πέντε εκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο του 2020 και εντεύθεν και μάλιστα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό είναι το σταθερό και διαρκές θεμέλιο του Αγίου Νικολάου».

Στο ανακοινωθέν της Οργάνωσης «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου» αναγράφεται πως η οικοδόμηση του Εθνικού Προσκυνήματος συνεχίζεται και το εξωτερικό του Ναού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου 2021. Ο Ναός θα ολοκληρωθεί πλήρως την Άνοιξη του 2022.

Πηγή: ekirikas.com

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κορινθία, ολόκληρη την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο Hlektra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, είναι από σήμερα η «Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας» σε σχολείο, ύστερα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Θρησκευμάτων και...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα εμβόλια που προστατεύουν από σοβαρή ασθένεια, παρατεταμένα συμπτώματα αλλά και θάνατο από λοίμωξη από κορονοϊό συνδέθηκαν με μικρές αυξήσεις σε νευρολογικές, αιματολογικές και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη είναι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Παντελάκης, ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες,...

ΕΛΛΑΔΑ

Με περισσότερη συννεφιά η Τρίτη και τοπικές βροχές σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Μόνο στο...