Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 82χρονος συγκινεί φτιάχνοντας μόνος του ένα παγκάκι για την 79χρονη σύζυγό του

Ένας 82χρονος από την Ισπανία συγκίνησε με την αφοσίωσή του στην 79χρονη γυναίκα του, φτιάχνοντάς της ένα παγκάκι για να ξεκουράζεται στις καθημερινές της βόλτες.

Ο Μάνουελ Σότο, πρώην μεταλλουργός, θέλησε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, όταν ένα αίτημά του στον Δήμο απορρίφθηκε. Ο άνδρας είχε  ζητήσει  από τον Δήμο της ισπανικής πόλης  Εστράδα να τοποθετήσει παγκάκια σε περισσότερα σημεία, ώστε οι ηλικιωμένοι  περιπατητές να μπορούν να ξεκουράζονται πιο εύκολα.

Ο κ. Σούτο είχε έναν πολύ προσωπικό λόγο για να ζητήσει κάτι τέτοιο. Η 79χρονη σύζυγός του, Μαρία Σούτο, βγαίνει καθημερινά για βόλτα στην πόλη τους. Καθώς όμως η γυναίκα πάσχει από οστεοαρθρίτιδα και χρησιμοποιεί μπαστούνι για να περπατήσει, η καθημερινή της άσκηση, που τόσο πολύ αγαπά, μετατρέπεται συχνά σε ταλαιπωρία- ειδικά εφόσον η Μαρία δεν έχει πού να ξαποστάσει, στα σύντομα διαλείμματά της από τον περίπατο.

Για καλή της τύχη, ο σύζυγός της δεν το έβαλε κάτω, όταν το συμβούλιο του Δήμου του έκλεισε την «πόρτα». Ο άνδρας κατευθύνθηκε στο πλησιέστερο μαγαζί υλικών και, μέσα σε μισή ώρα, κατάφερε να φτιάξει ένα ανθεκτικό παγκάκι για τη γυναίκα του αλλά και για οποιονδήποτε άλλο ηλικιωμένο επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει.

«Να είστε συμπονετικοί. Είναι για τους μεγαλύτερους», λέει το μήνυμα που έγραψε ο Μανουέλ με μαρκαδόρο πάνω στο παγκάκι. Ο λόγος είναι ότι η είδηση της κατασκευής του παγκακιού διαδόθηκε πολύ σύντομα στην πόλη, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα άτομα- κυρίως νέοι- να πηγαίνουν σε αυτό για να το φωτογραφίσουν.

Όσον αφορά την αντίδραση της Μαρία, ο Μανουέλ δήλωσε σε τοπική εφημερίδα πως, όταν η γυναίκα του ανακάλυψε τι είχε κάνει για χάρη της, τον αγκάλιασε και του έδωσε «ένα μεγάλο φιλί».

«Εγώ δεν πήγα σχολείο», εξήγησε ο 82χρονος. «Δουλεύω από παιδί, όπως και η γυναίκα μου. Η καημενούλα δεν σταμάτησε ποτέ της να δουλεύει».

Καθώς η κίνησή του να τοποθετήσει το παγκάκι σε δημόσιο χώρο δεν είναι απολύτως νόμιμη, ο ηλικιωμένος αστειεύτηκε, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Αν πάω φυλακή, κάποιος από εσάς θα πρέπει να μου φέρνει τσιγάρα».

Όπως και να’ χει, μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει επιχειρήσει να διώξει τον κ. Σούτο για την πράξη του. Απεναντίας, η αποδοχή του από την τοπική κοινότητα είναι μεγάλη και πολλοί του ζητούν να κατασκευάσει και άλλα παγκάκια.

«Κάποιοι γείτονες με πλησίασαν και μου ζήτησαν να φτιάξω και άλλα», επιβεβαιώνει ο ίδιος. «Τους απάντησα “όχι”. Έφτιαξα μόνο αυτό εδώ, για χάρη της γυναίκας μου».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρευστό τοπίο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απόρροια της καταλυτικής παρέμβασης Τσίπρα και της απόφασης Κασσελάκη να οδηγήσει το κόμμα εκ νέου στις κάλπες,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρευστό τοπίο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απόρροια της καταλυτικής παρέμβασης Τσίπρα και της απόφασης Κασσελάκη να οδηγήσει το κόμμα εκ νέου στις κάλπες,...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το καλοκαίρι ο Ολιβιέ Ζιρού όπως όλα δείχνουν θ’ αφήσει την Ευρώπη και τη Μίλαν για να περάσει τον Ατλαντικό και να συνεχίσει την...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...