Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

LIVE: Ο πρώτος ημιτελικός της Eurovision – Όλα τα τραγούδια

Στο Μάλμε της Σουηδίας χτυπά η καρδιά της ευρωπαϊκής μουσικής βιομηχανίας αυτή την εβδομάδα.

Αυτή την ώρα διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, με τους σουηδούς διοργανωτές να έχουν προετοιμάσει τρεις φαντασμαγορικές βραδιές, τις οποίες θα παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη.

Από νωρίς το πρωί η περιοχή γύρω από τη Μάλμε αρένα έχει γεμίσει με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που έχουν έρθει να παρακολουθήσουν τον πρώτο μεγάλο ημιτελικό. Ανάμεσα τους και Έλληνες που έχουν έρθει για  τη Μαρίνα Σαττι, η οποία θα εμφανιστεί την Πέμπτη 9/5.

Φέτος στην Ελλάδα μπαίνουμε από πιο νωρίς σε κλίμα Eurovision στις 21:15 στην ΕΡΤ1 με τη εκπομπή «eurovision night» που θα τη παρουσιάσει η Τζένη Μελιτά, και θα έχει αποκλειστικές συνεντεύξεις, καλεσμένους και ζωντανές συνδέσεις με το Μάλμε.

Το τραγούδι της Κύπρου

Το τραγούδι της Σερβίας

To τραγούδι της Λιθουανίας

Το τραγούδι της Ιρλανδίας

Το τραγούδι της Ουκρανίας

Το τραγούδι της Πολωνίας

Το τραγούδι της Κροατίας

Το τραγούδι της Ισλανδίας

Το τραγούδι της Σλοβενίας

Το τραγούδι της Φιλανδίας

Το τραγούδι της Μολδαβίας

Το τραγούδι του Αζερμπαϊτζαν

Το τραγούδι της Αυστραλίας

Το τραγούδι της Πορτογαλίας

Το τραγούδι του Λουξεμβούργου

Στον αποψινό Α’ Ημιτελικό θα δούμε για πρώτη φορά τις τρεις από τις έξι χώρες που προκρίνονται κατευθείαν στον Μεγάλο Τελικό (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και την περσινή νικήτρια, Σουηδία) να ερμηνεύουν κι αυτές κανονικά τα κομμάτια τους, αν και δεν συμμετέχουν στο διαγωνιστικό μέρος του ημιτελικού, οπότε δεν μπορούν να ψηφιστούν.

Eurovision 2024: Η Ελένη Φουρέιρα θα ξανατραγουδήσει το Fuego – Βίντεο από τις πρόβες

Να θυμίσουμε πως η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το «Zari» διαγωνίζεται την ερχόμενη Πέμπτη 9 Μάϊου στον Β’ Ημιτελικό. Και φέτος, αρκετές θα είναι οι εκπλήξεις στη σκηνή της Eurovision, εκτός από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Μία από αυτές είναι και η Ελένη Φουρέιρα η οποία θα βρεθεί ως guest ερμηνεύοντας ξανά το «Fuego» με το οποίο η Κύπρος κατέκτησε τη 2η θέση το 2018 στον μουσικό διαγωνισμό.

Eurovision: Τι ώρα και που θα δουμε τον πρώτο ημιτελικό

H Eurovision επιστρέφει απόψε στους δέκτες μας και οι fans του διαγωνισμού σε όλον τον πλανήτη περιμένουν με ανυπομονησία όσες εκπλήξεις ετοιμάζουν οι διοργανωτές.

Η «καρδιά» του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χτυπάει στο Μάλμε της Σουηδίας, και η ΕΡΤ, σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Μalmö Arena μεταδίδει απόψε στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) τον Α’ ημιτελικό.

Τους δύο ημιτελικούς (7 και 9 Μαΐου) και τον τελικό (11 Μαΐου) θα μεταδώσει η ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ. O Θανάσης Αλευράς και o Ζερόμ Καλούτα θα σχολιάσουν τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Η Κύπρος εμφανίζεται στην 1η θέση του Α’ ημιτελικού.

Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στον Α΄ ημιτελικό έχει ως εξής: Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο.

Απόψε έχουν δικαίωμα ψήφου και θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους από τις «Big Five», η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης θα παρουσιαστεί και το τραγούδι της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα, με την Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «ZARI», θα εμφανιστεί στην 3η θέση του Β’ ημιτελικού, στις 9 Μαΐου.

Στον τελικό, στις 11 Μαΐου 2024, προκρίνονται απευθείας τα τραγούδια από τις «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και και η συμμετοχή της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες, για πρώτη φορά φέτος, θα παρουσιάσουν live τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των δύο ημιτελικών.

Eurovision: Πρώτη μάχη απόψε με Κύπρο, Silia και Φουρέιρα

Αυτή τη χρονιά, η Eurovision ρίχνει… άγκυρα στο Μάλμε της Σουηδίας, μετά τη νίκη της Λορίν με το «Tattοο» πέρυσι, και αναμένεται να διεξαχθεί σε τρεις φάσεις, απόψε με τον Α’ Ημιτελικό, την Πέμπτη με τον Β’ Ημιτελικό, όπου συμμετέχει και η Ελλάδα, και φυσικά με τον μεγάλο Τελικό του ερχόμενου Σαββάτου.

Θα είναι η έβδομη φορά που η Σουηδία φιλοξενεί το διαγωνισμό, αφού το είχε κάνει τις χρονιές 1975, 1985, 1992, 2000, 2013 και 2016. Ο επιλεγμένος χώρος είναι η Malmö Arena, το δεύτερο μεγαλύτερο στάδιο πολλαπλών χρήσεων, 15.500 θέσεων, που χρησιμεύει ως χώρος διεξαγωγής αγώνων χάντμπολ, φλόρμπολ, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων, γνωστό για τη φιλοξενία του Διαγωνισμού το 2013.

Από τα 37 κράτη που θα λάβουν μέρος στο μεγαλύτερο ζωντανό μουσικό γεγονός στον κόσμο, τα 31 θα διαγωνιστούν σε δύο ημιτελικούς. Στον Α’ Ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης συμμετέχουν 15 χώρες, μεταξύ αυτών και η Κύπρος. Συγκεκριμένα, στην αποψινή βραδιά συμμετέχουν, σύμφωνα με την επίσημη σειρά εμφάνισης, οι: Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο.

Από κάθε Ημιτελικό θα προκύψουν 10 χώρες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στον μεγάλο τελικό με τους Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και τη διοργανώτρια Σουηδία. Χωρισμένες θα είναι οι Big 5 και στην ψηφοφορία, αφού απόψε δικαίωμα ψήφου θα έχουν η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, με τις υπόλοιπες 3 να αφήνονται για τη βραδιά της Πέμπτης.

Άρωμα Ελλάδας

Με άρωμα Ελλάδας μπαίνει η Κύπρος στον αποψινό διαγωνισμό. Το «Liar», που ερμηνεύει η Silia Kapsis, είναι μια δημιουργία του φημισμένου Ελληνα συνθέτη Δημήτρη Κοντόπουλου σε στίχους Elke Tiel. Η εντυπωσιακή ερμηνεύτρια, που είναι μόλις 17 ετών, κόρη του τραγουδιστή Γιώργου Καψή και της πρώην χορεύτριας Δέσποινας-Ρεβέκκας Σαϊβανίδη, γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. «Το μήνυμα του τραγουδιού δεν είναι για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά για άτομα τα οποία ζουν σε έναν ψεύτικο κόσμο, με ένα ψεύτικο σενάριο, όπως το body shaming, το sexualliti, και βασικά εγώ και οι υπόλοιποι βγαίνουμε έξω από αυτόν τον ψεύτικο κόσμο και ερχόμαστε στην αλήθεια, χωρίς να είμαστε ψεύτες», είχε δηλώσει πριν την κυκλοφορία του «Liar». Την εμφάνισή της έχει επιμεληθεί ο Κύπριος σχεδιαστής Στέλιος Κουδουνάρης με ένα σύνολο που σχεδίασε αποκλειστικά για εκείνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε περισσότερους από 145.000 ανέρχονται οι νέοι 18 και 19 ετών, οι οποίοι θα λάβουν φέτος την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ στο πλαίσιο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρέπει να προσλάβουμε μια καινούργια οικονομία, μια καινούργια πραγματικότητα. Και να καταλάβουμε αυτή την καινούργια οικονομία και την καινούργια πραγματικότητα. Πρέπει να την ενσωματώσουμε...

ΕΛΛΑΔΑ

Αεροπορική επίδειξη έστρεψε τα βλέμματα στον Αττικό ουρανό, στο Παλαιό Φάληρο στο ύψος του Φλοίσβου, όταν το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής...

ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο δέχθηκε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά που πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα. Το M/T Wind είχε δέσει πρόσφατα στη Ρωσία και...