Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Δεν τελειώνουν τα βραβεία για τη σχεδίαση των μοντέλων της Hyundai

Ανάμεσα στα 6 βραβεία, συμπεριλαμβάνονται τέσσερις διακρίσεις στην κατηγορία “Transportation” (Μεταφορές) και δύο στην κατηγορία “Interactive Media” (Διαδραστικά Μέσα). Αξίζει να σημειωθεί ότι το “rolling lab” N Vision 74 της Hyundai πέτυχε ένα “grand slam” παγκόσμιου βραβείου σχεδιασμού. Η Hyundai Motor κατέκτησε τέσσερα βραβεία στην κατηγορία “Μεταφορές” με τα N Vision 74, IONIQ 6, KΟΝΑ και Grandeur (Azera).

Τα Good Design Awards επιλέγονται μέσω της συνεργασίας του «The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design» στο Σικάγο του Ιλινόις και του «Ευρωπαϊκού Κέντρου Αρχιτεκτονικής, Τέχνης, Σχεδιασμού και Αστικών Σπουδών» στην Ευρώπη. Ανακοινώνουν κάθε χρόνο βραβευμένα έργα σε διάφορες κατηγορίες για την Fortune 500 και κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, το υψηλών επιδόσεων υβριδικό “rolling lab” υδρογόνου N Vision 74 πέτυχε ένα “grand slam” παγκόσμιου βραβείου σχεδιασμού κατακτώντας και τα τέσσερα κορυφαία βραβεία σχεδιασμού (iF, Idea, Red Dot, Good Design) παγκοσμίως. Το N Vision 74 αποτελεί μέρος των επικοινωνιακών ενεργειών της Hyundai Motor που επιδιώκει να συνδέσει το όραμα του μέλλοντος με το τολμηρό πνεύμα του πρώτου πρωτοτύπου σπορ αυτοκινήτου της.

Το IONIQ 6 εντυπωσίασε τόσο με το κομψό εξωτερικό του όσο και με την εσωτερική του σχεδίαση, που ελαχιστοποιεί την αντίσταση στον αέρα και έτσι το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα πέτυχε τον υψηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή (Cd) 0,21 μεταξύ όλων των οχημάτων της Hyundai Motor, συνδυάζοντας κορυφαία άνεση και επιδόσεις. Το Kona διαθέτει μια μοναδική εικόνα προσανατολισμένη στο μέλλον για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Την ίδια στιγμή κληρονομεί εμβληματικά σχεδιαστικά στοιχεία. Η seamless horizon lamp που εκτείνεται στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, οι καθαρές επιφάνειες και οι έντονες γραμμές του εναρμονίζονται άριστα τονίζοντας ακόμη περισσότερο την κομψότητα του μοντέλου. Το Grandeur ξεχώρισε με την καινοτόμο σχεδίασή του που ερμηνεύει εκ νέου τη σχεδιαστική κληρονομιά των προηγούμενων μοντέλων.

Με φουτουριστικό εξωτερικό στυλ και εσωτερικό που μεγιστοποιεί την άνεση και την πολυτέλεια, ενσαρκώνει την εικόνα του κορυφαίου σεντάν της Hyundai Motor. Η Hyundai κέρδισε επίσης βραβεία στην κατηγορία Interactive Media με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας «Seon», συνδεδεμένο σύστημα πλοήγησης Cockpit (ccNC) και τη «Hyundai Sans UI», την αποκλειστική γραμματοσειρά κινητικότητας.

Το «Seon» αποτελεί ένα νέο σχεδιαστικό θέμα που εφαρμόζεται στο σύστημα infotainment επόμενης γενιάς και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο νέο Grandeur. Ολοκληρώνει ένα διαφοροποιημένο γραφικό σχέδιο που χρησιμοποιεί γραμμικά στοιχεία, όπως ευθείες και οβάλ γραμμές, που μπορεί να δει κανείς στην καθημερινή ζωή για να μεταδώσει ένα οικείο συναίσθημα.

Η «Hyundai Sans UI» είναι η πρώτη αποκλειστική γραμματοσειρά της Hyundai Motor, που εφαρμόζεται στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας κάθε μοντέλου Hyundai που διαθέτει ccNC. Συμβάλλει στην ενίσχυση της πληρότητας του συστήματος infotainment παρέχοντας σταθερή αναγνωσιμότητα σε οποιοδήποτε εξωτερικό περιβάλλον μέσω μιας αρμονίας ομαλών καμπυλών και εκλεπτυσμένων ευθειών γραμμών.

Τα GOOD DESIGN AWARDS, ξεκίνησαν το 1950 και το 2023 αποτέλεσε την 73η χρονιά τους. Είναι τα παλαιότερα βραβεία σχεδιασμού και αναγνωρίζονται παγκοσμίως για την αυθεντικότητα και την εγκυρότητά τους. Επιλέγουν βραβευμένα έργα σε κάθε τομέα με βάση ολοκληρωμένες αξιολογήσεις για την υψηλότερη αισθητική όσον αφορά την καινοτόμο σχεδίαση, τις νέες τεχνολογίες, τη μορφή, τα υλικά, την κατασκευή, την ιδέα, τη λειτουργία, τη χρησιμότητα και την ενεργειακή απόδοση καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρευστό τοπίο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απόρροια της καταλυτικής παρέμβασης Τσίπρα και της απόφασης Κασσελάκη να οδηγήσει το κόμμα εκ νέου στις κάλπες,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ρευστό τοπίο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, απόρροια της καταλυτικής παρέμβασης Τσίπρα και της απόφασης Κασσελάκη να οδηγήσει το κόμμα εκ νέου στις κάλπες,...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την έναρξη ενός νέου προγράμματος επτάμηνης απασχόλησης για 20.000 νέους ανακοίνωσε μέσω της ΕΡΤ ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης. Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης...

LIFESTYLE

«Εγώ έγινα καθαρίστρια, οπότε εσύ έπρεπε να γίνεις αλεξιπτωτιστής», είπε η Μπέττυ Μαγγίρα στον Δημήτρη Μακαλιά. Ο Δημήτρης Μακαλιάς, προ ημερών, χαρακτηριστικά ως “αλεξιπτωτιστής”...