Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μοτιεγιούνας: «Στο 50-50 να μπει ομάδα από Ντουμπάι στην Euroleague»

Ο Παούλιους Μοτιεγιούνας μίλησε για όλα εκείνα τα ζητήματα που απασχολούν την λίγκα, αλλά και το μέλλον της.

Φυσικά δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην πιθανότητα εισόδου ομάδων από το Ντουμπάι, αλλά και την συμμετοχή της Παρί Σεντ Ζερμέν σε αυτή.

Αναλυτικά είπε:

Για την διοργάνωση της νέας σεζόν:«Δυστυχώς, ανάμεσα στην Άλμπα Βερολίνου, στη Βίρτους Μπολόνια, στις δύο ομάδες από το Βελιγράδι και στη Βαλένθια, θα πρέπει να αποχωρήσει μία, γιατί η ανέβηκε η Παρί με την κατάκτηση του EuroCup και επηρεάζει την κατάσταση. Όλοι έχουν 20% πιθανότητες να αποχωρήσουν. Οι ομάδες είναι ίσες για εμάς, οι ιθύνοντες θα πάρουν την απόφαση».

Για την ένταξη ομάδας από το Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα:«Είμαστε ακόμη σε διαπραγματεύσεις μαζί τους και η διοργάνωση συνομιλεί και με τους συλλόγους. Κατανοούμε την πολυπλοκότητα του ζητήματος. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα. Θα συνεχίσουμε να αναλύουμε αυτήν την κατάσταση. Όλοι κινούνται σε αυτήν την αγορά. Και εμείς ως Ευρωλίγκα δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια. Λέω ότι είναι 50-50. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι θα έχουμε την ομάδα στις διοργανώσεις».

Για την κρίση στο Ισραήλ και το αν η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε πρόβλημα με την είσοδο του Ντουμπάι:«Αν με ρωτήσεις για τη Μακάμπι, θα σου πω όχι. Άλλο είναι η πολιτική και άλλο η πραγματικότητα των ομάδων. Ταξίδια, προσέλευση κτλ. Το ένα θέμα είναι πολιτικό και το άλλο σχετίζεται με τις ομάδες».

Για το αν βρίσκεται προ των πυλών μια συμφωνία ανάμεσα σε NBA και Ευρωλίγκα:«Είμαι στην Ευρωλίγκα για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά είχαμε συναντήσεις με το NBA. Έχω πάει στο All Star Game και ξέρω ότι κάποιος από το NBA θα έρθει στο Βερολίνο για το Final 4. Υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι ευρωπαίοι παίκτες που αγωνίζονται στις ΗΠΑ. Γουμπενιαμά, Ντόντσιτς κτλ. Πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με το ΝΒΑ, αλλά ίσως αυτή η συνεργασία θα χρειαστεί χρόνο για να οικοδομηθεί».

Για το ενδεχόμενο να αλλάξει το φορμάτ της Ευρωλίγκας:«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το φορμάτ. Νομίζω ότι είναι μέρος της επιτυχίας της Ευρωλίγκας. Κάθε παιχνίδι έχει σημασία. Είναι ενδιαφέρον για τους φιλάθλους και δεν σκεφτόμαστε να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων. Δεν πρόκειται να μειώσουμε τον αριθμό των αγώνων. Επίσης, αν ρωτήσεις τους παίκτες, θα σου πουν ότι θέλουν να παίζουν περισσότερο. Προτιμούν να παίζουν από το να προπονούνται».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας:«Μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος δεν θα έχουμε την ευκαιρία να καθίσουμε στο τραπέζι για να μιλήσουμε. Πρέπει να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας για να επιστρέψει. Έχουν αποκλειστεί από το παιχνίδι. Μόνο όταν τελειώσει ο πόλεμος μπορούμε να μιλήσουμε».

Για τη διαχείριση της κατάστασης με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που αγωνίζεται στο Βελιγράδι: «Είναι πολύ δύσκολο για όλους, αλλά πιστεύω ότι έχουν κάνει καλή δουλειά για να συνεχίσουν να παίζουν, συμπεριλαμβανομένης της σερβικής κυβέρνησης. Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και το τέλος του πολέμου».

Για την απόφαση της έδρας για τα επόμενο Final 4:«Ειπώθηκε δημόσια ότι η Βαρκελώνη, το Άμπου Ντάμπι και άλλες χώρες έκαναν προσφορές για να φιλοξενήσουν το Final 4. Αναλύουμε τα πάντα. Ελπίζουμε να ανακοινώσουμε την έδρα στο Final 4 εάν όλα πάνε καλά».

Για τη Μάλαγα: «Δεν βλέπω κανένα λόγο για να μην επιστρέψουν στο Eurocup. Ήταν πάντα μεγάλη ομάδα. Έχω πάει πολλές φορές στη Μάλαγα, γνωρίζω τους ανθρώπους εκεί. Η Ουνικάχα είναι ένας σπουδαίος οργανισμός. Οι πόρτες είναι πάντα ανοιχτές για τη Μάλαγα».

Για τη Βαλένθια:«Η Βαλένθια χτίζει ένα πολύ ελκυστικό πρότζεκτ. Είναι ένας σύλλογος με μέλλον στην EuroLeague, αλλά την επόμενη σεζόν είναι ανάμεσα στις πέντε επιλογές για να υποβιβαστεί».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

To Sustainable Island Mobility Plan (SIMP) αποτελεί την πρώτη ερευνητική πρωτοβουλία της ομάδας του CIVINET Greece-Cyprus πριν ακόμα ιδρυθεί το ίδιο το δίκτυο με την μορφή...

LIFESTYLE

Το ατελιέ του άνοιξε ο Βασίλης Ζούλιας και υποδέχθηκε τη Σταματίνα Τσιμτσιλή με την κάμερα του Happy Day. Ο γνωστός σχεδιαστής ξενάγησε στην παρουσιάστρια...

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η χορτοφαγική διατροφή, vegetarian και vegan προσφέρει πολλά οφέλη για τη συνολική υγεία, καθώς μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Πειραιάς, Ιθάκη, Κάρπαθος, Λουτράκι, Κόρινθος, Σύμη, Πύργος , Ρόδος και Αστυπάλαια είναι οι 12 δήμοι που αναμένεται αναπροσαρμογή...